Bir eğitim-öğretim yılının daha sonuna yaklaşıyoruz. Öğrenciler sınav stresi ile baş etmeye çalışırken yarıyıl tatilini de dört gözle bekliyor. Milyonlarda öğrenci 15 tatil için geri sayıma başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 15 tatil tarihini açıkladı. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

GERİ SAYIM BAŞLADI: 15 TATİL NE ZAMAN?

MEB tarafından yapılan açıklamada, okullar 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı, 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. 15 tatil, yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak.İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak. Okullar 14 Haziran 2019 Cuma günü kapanacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'TAN YENİ YIL MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yeni yıl mesajı yayınladı. İşte o mesaj: "Öğrenciler, öğretmenler, anne-babalar ve eğitimciler hep yeniden başlar... Dünyaya gelen her çocuk, okula başlayan her öğrenci, çocukları okula uğurladığınız her yeni gün, onları karşıladığımız her ders, öğrettiğimiz her harf, çevirdiğimiz her sayfa, mezun ettiğimiz her genç, yeni bir başlangıçtır. Adettendir, yeni bir yıla umutla başlar insanlar. Oysa biz her başlangıcı yeni yıl, her çocuğu umut biliriz. Bu büyük umuda sıkıca sarıldığımız bir yıl dileklerimle..."