Geçtiğimiz haftalarda Hamdi Ulukaya Girişimi 2019 Hedef Belirleme Toplantısı için İstanbul’da buluşan finalistler 3 günlük girişimcilik eğitimi programına katılmış, alanında uzman mentorlardan eğitim almışlardı.

HERKESE EŞİT HAYAL KURMA HAKKI


Hamdi Ulukaya Girişimi, 3.senesinde Startup Destek Programı’na 4 bin 653, Girişimci Adayı Destek Programı’na ise 30 bin 448 başvuru aldı. Yaklaşık 3 ay süren değerlendirme sürecinde adaylar toplam 17 jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Hamdi Ulukaya Girişimi 2019 katılımcılarının yarısından fazlasını kadınlar oluştururken, programa Elazığ’dan İzmir’e kadar Türkiye’nin dört bir yanından gençler davet edildi. Hamdi Ulukaya Girişimi, 4 aşamadan oluşan değerlendirme sürecinde kullandığı, TÜİK’in belirlediği 12 istatistiki bölge ve cinsiyet dağılımı gibi kriterleri göz önünde bulunduran algoritmasıyla coğrafya, cinsiyet ve eğitim düzeyinden bağımsız olarak herkese ‘eşit hayal kurma hakkı’ sağlamayı amaçlıyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi’nin web sitesinde açıklanan sonuçlara göre programa katılmaya hak kazanan 6 startup ve 24 Girişimci Adayı belli oldu.

Hamdi Ulukaya Girişimi 2019 startup katılımcılarından bazılarının hikayesi şöyle:

“Arkim”, yumurta kabuğundan doğal gıda koruyucusu üreten bir biyoteknoloji firması.

“Arkim” kurucuları Elif Güngör Reis ve Muzaffer Yaşar geliştirdikleri ürünleri ile yiyeceklerin raf ömrünü uzatmayı sağlıyor.

Bir diğer Startup Destek Programı katılımcısı “Age of Kids” ise çocuklara yönelik içerik üreticilerine mobil dünyaya göç etme olanağı sunmayı ve tüm bu içerik üreticileri ile ebeveynleri çocuk ekseninde dijital bir platformda bir araya getirmeyi amaçlıyor.

“Deveci Tech” metrobüs ve kara yollarında araçların ürettiği rüzgarı kullanarak yenilenebilir enerji üretilmesi amaçlanmaktadır.

“For Farming” kapalı alanlarda kullanılmak üzere tasarlanmış ölçülebilir, kontrol edilebilir, raporlanabilir IOT tabanlı dikey tarım desteği sağlıyor.

“Parrotize”, etkinlik, konferans ve toplantılarda talep edilen simultane çeviri ihtiyacını mobil bir uygulama aracılığıyla karşılıyor.

“TION Healthcare” kalp hastalıklarından en sık rastlanılan ritim bozukluğu tanısı için yapay zeka destekli sticker şeklinde giyilebilir sensörler üretmektedir.