Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre; İstanbul Havalimanı’ndan çekilmeye hazırlanan Kolin’e, 50 milyon TL’lik doğalgaz faturası çıktı. BOTAŞ, Kolin Grubu’nun kontrolünde bulunan Eskişehir Doğalgaz Dağıtım AŞ’ye (ESGAZ),geçmiş dönemden “taşıma tarifesi”nden oluşan 50 milyon TL’lik bir fatura gönderdi.

KOLİN: ÖDEMEK MÜMKÜN DEĞİL


Kolin, soluğu enerji yönetiminde aldı. Kredi olanaklarının daraldığı, maliyetlerinin arttığı bir dönemde bu faturayı ödemelerinin mümkün olmadığını, bu ödemenin şirketi ve faaliyetlerini zorlayacağını kaydetti. Enerji yönetiminden bu soruna çözüm üretilmesini istedi.

YARGI KARARI VAR


Alınan bilgilere göre; BOTAŞ, kısa süre önce 50 milyon TL’lik faturayı gönderdi. Bu fatura, 2010’un başından bu yana devam eden bir anlaşmazlığa dayanıyor. BOTAŞ, ESGAZ’la taşıma tarifesiyle ilgili ortaya çıkan bir anlaşmazlığı yargıya taşıdı. Süreç, BOTAŞ lehine sonuçlandı. BOTAŞ, yargı kararının hemen ardından fatura tahsilatı için düğmeye bastı.

[old_news_related_template title="Kolin İnşaat'tan 3. havalimanı açıklaması" desc="Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı'nın işletmecisi İGA bünyesindeki Kolin İnşaat ortaklıktan çıkmayı değerlendiriyor. Kolin açıklamasında, 'Projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır' ifadesini kullandı. İGA'nın ortakları arasında hepsi Ankara kökenli olan, Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Cemal Kalyoncu, Mehmet Nafiz Günal ve Kolin'in patronu Celal Koloğlu bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/15200881_16_9_1547037618.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kolin-insaattan-3-havalimani-aciklamasi-3054476/"]