Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada yüksek gıda fiyatlarına tepki göstererek "Pazardaki fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz." demişti. Bugün ise Berat Albayrak, "Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler. Belediyelerimiz hızlı bir kurulumla uygun fiyatla tanzim satış yerleri imkanı sağlayacak." dedi. Tanzim satış formülünü ilk kez İzmirliler yani 1980'lerde, İzmir'in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura' yapmıştı. Özfatura o dönemin tanzim satış formülünü sozcu.com.tr'ye yorumladı.

PROJE ÇOK BAŞARILIYDI

Tanzim satış formülünün enflasyonun yüksek olduğu eski dönemlerde orta ve dar gelirli vatandaşın büyük destekçisi olduğunu söyleyen İzmir'in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura' Bizim projemiz çok başarılıydı. İzmir'in büyük kanal projesi için onu tamamlayalım diye satmak zorunda kaldık. Çünkü çok pahalıydı. Eninde sonunda o dönemin büyük market zincirine sattık. Çünkü en büyük rakibi oydu. Tansaş'ın o dönem günlük cirosu o günkü parayla 1 trilyon liraydı.Tanzim Satış Mağazaları (TANSAŞ) olduğu dönemde diğer marketlerde bize uymak zorunda kaldı." dedi.

Burhan Özfatura


Satıştan sonra yine Tansaş'ın yüzde 16 hissesinin kendilerinde kaldığını söyleyen Özfatura," Satıştan sonra yine yüzde 16'lık hissesi bize kalmıştı. Bizden sonraki başkan onu da sattı.  Benim olduğum dönemdeki satışımda 15 milyon dolara vermiştik." ifadelerini kullandı.



DAMADIMLA BERABER İKİ YIL ÖNCE İLETTİK

Böyle projelerin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Burhan Özfatura, "Böyle projeleri yapmak lazım. Belediyeler üreticiyle- tüketici arasında bir zinciri kurmak zorunda ben yine damadımla beraber bu konuda hazırladığım projeleri şu andaki mevcut belediye başkanlarına iletim ama hiçbiri uygulamadı." dedi.