AKP'de 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çalışmalar hızlandı.

Olası bir erken seçime de hazırlıksız yakalanmak istemeyen AKP'de 'başarısız' bulunan il başkanları birer birer istifa ettiriliyor.

8 İSTİFA GELDİ 25'İ BULACAK

Şu ana kadar 8 il başkanı genel merkez talimatıyla istifa etti. Bu rakamın yıl sonuna kadar 25'i bulması planlanıyor.

İstifa ettirilen il başkanlarının küsüp, Ahmet Davutoğlu ya da Ali Babacan'ın kuracağı partiye gitmemeleri için de alarma geçildi.

Ankara kulislerinde AKP'nin istifa ettirilen il başkanları için "yeni koltuk" taktiği üzerinde çalışıldığı konuşuluyor.

[old_news_related_template title="Davutoğlu'nun kurmayından ittifak açıklaması" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'İttifaklar değişebilir, yeni ittifaklar kurulabilir. Görüşmelerimiz, dirsek temaslarımız var” ifadelerini kullanmıştı. Karamollaoğlu'nun bu açıklamalarının ardından yeni parti çalışmalarını hızlandıran Ahmet Davutoğlu'nun ekibinde yer alan eski AKP Konya Milletvekili Ömer Ünal'dan yanıt geldi. Ünal, “Bizim herhangi bir ittifak arayışımız yok. Biz tek başına iktidar olmak için bu yola çıktık” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/13/iecrop/davutoglu_16_9_1573635441.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/davutoglunun-kurmayindan-ittifak-aciklamasi-5448226/"]