İstanbul Bahçelievler’de yaşayan 82 yaşındaki Keziban Ercan ve kızı Ayşe Soymaz 4 Mart günü evlerinde ölü bulundu. Yapılan incelemelerde Ayşe Solmaz ve annesinin ağızlarının tıkandıktan sonra atkıyla boğuldukları belirlendi. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu yeğen Mesut S. tutuklandı. Canice öldürülen anne kıza ait ziynet eşyalarını alarak kaçan, Mesut S.’ın çaldıklarını motosikletine sakladığı anlaşıldı.

Mesut S., yengesi ve onun annesini, 7 bin 300 lira nakit para ve bir miktar altın bilezik için öldürdü.

BORÇ İÇİN İKNA EDEMEYİNCE ÖLDÜRDÜ


Yengesi ve onun annesini, 7 bin 300 lira nakit para ve bir miktar altın bilezik için öldürdüğünü itiraf eden sanık Mesut S., çaldıklarını motosikletin bagajına koyduktan sonra anahtarı bir kıraathanenin klima borusuna sakladığını söyledi.

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA CENAZELERİNE GİTTİ


Cinayetin ardından Mesut S., şüphe edilmemesi için yengesi ve yengesinin annesinin cenaze törenine katılarak diğer aile bireylerini teselli etmişti.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET


Sanık Mesut S.'nin ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek tasarlayarak öldürme’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'konutta gece vakti yağma’ suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.