Ramazan Bayramı, İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır.Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder. Peki 2019 Ramazan Bayramı ne zaman? Arefe Günü tatil mi? İşte merak edilen ayrıntılar...

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? AREFE GÜNÜ TATİL Mİ?

Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü (Arefe Günü) saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecek. Cumhurbaşkanlığı 7 Haziran Cuma gününü de idari izin ilan etti. Haftasonları da eklendiğinde 9 günlük bir bayram yapılacak.

BAYRAM SOFRALARIN NASIL OLMALI?

Sağlık Bakanlığınca, ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için neler tüketilmesi gerektiğini gösteren yiyeceklerin yer aldığı örnek “Sağlıklı Bayram Sofrası” hazırlandı.

Hekimevi’nde düzenlenen etkinlikte, söğüş salatalık, domates, salata, ceviz, peynir, zeytin gibi kahvaltılıkların yanı sıra içecek olarak kayısı kompostosu, sütlü tatlı olarak güllaç, çorba, köfte, bulgur pilavı, yoğurt ve zeytinyağlı taze fasulyeden oluşan “Sağlıklı Bayram Sofrası” kuruldu.

BAYRAMDA YOLA ÇIKACAKLAR TRAFİĞE DİKKAT!

İstanbul’dan tatil için en çok yola çıkılacak günün bayramdan önceki 31 Mayıs Cuma günü akşam ve 1 Haziran Cumartesi günü sabah saatleri olması bekleniyor. Yola çıkacak kullanıcıların 31 Mayıs Cuma günü öğleden önce veya 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra hareket etmeleri trafik açısından en doğru çözüm olarak gözüküyor.

Yandex, İstanbul'dan sonra trafiğin en çok arttığı rotaları da mercek altına aldı. Buna göre geçen bayramda, TEM üzerinden Gebze-Kocaeli-Düzce-Bolu-Çerkeş hattında trafiğin Cuma günü başlayarak Cumartesi günü öğlene kadar devam ettiği ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="Bayram tatiline çıkacaklar bu gün ve saatleri tercih etmeli!" desc="Ramazan Bayramı'nda da seyahate çıkmaya hazırlananlara yardımcı olacak detaylı bir trafik analizi yapıldı. Yandex Navigasyon tarafından geçen yılın bayram tatili verilerine dayanarak yapılan analizde, trafikte en çok bekleme yaşanan noktalar ve trafikteki bekleme zaman artışları ortaya çıkarıldı. Analize göre bayram tatili için seyahat planı yapan İstanbulluların trafikten en az etkilenmeleri için 31 Mayıs Cuma öğleden önce ya da 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra yola çıkmaları gerekiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/29/iecrop/yol-durumu-iha1_8485374_16_9_1559157710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bayram-tatiline-cikacaklar-bu-gun-ve-saatleri-tercih-etmeli-4981756/"]