Balıkesir Adliyesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle gaz sızıntısı meydana gelmiş 59 kişi zehirlenmişti. Çevre hastanelere kaldırılan kişilerden 38'i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Balıkesir Şehir Hastanesi’nde tedaviye alınan 3 kişinin ise durumları ciddiyetini koruyor. Zehirlenmenin yangın tüplerinden meydana geldiği iddia edilirken, yapılan incelemelerde arşiv odasında sigara izmaritlerine rastlanması akıllarda soru işareti bıraktı.


SİGARA İZMARİTLERİ TESPİT EDİLDİ


Edinilen bilgilere göre, Başsavcılık tarafından başlatılan soruşturmada zehirlenmenin arşiv odasından kaynaklandığı düşünülürken, sızıntının sigara dumanı nedeniyle olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yapılan incelemelerde, arşiv odasında sigara izmaritlerinin tespit edildiği öğrenildi.

[old_news_related_template title="Balıkesir Adliyesi'nde gaz sızıntısı | Son dakika" desc="Balıkesir Adliye binasında henüz bilinmeyen bir nedenle gaz sızıntısı meydana geldi. Olayda zehirlenenlerin olduğu belirtilirken şimdiye kadar 34 kişinin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz yıl benzer bir olay da İzmir Adliyesi'nde yaşanmış ve bir kişi hayatını kaybetmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/adliye-gaz-sizintisi-iha_16_9_1549277439.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/balikesir-adliyesinde-gaz-sizintisi-son-dakika-3386667/"]

“ARŞİV ODASINDA SİGARA İÇİLİYOR”


Adliyedeki yangın sisteminin yüklenici firma sahibi Ahmet Çengel, sistemin sigara dumanından etkilendiğini belirterek şunları söyledi:
“Sistem yangını çabuk söndürmek için tasarlanmış bir sistemdir. Kapalı ortamlar için tasarlanmıştır. Ani parlayan yerler için çabuk kendini boşaltıp yangını söndürmesi için tasarlanmıştır. Olayın gerçekleşme sebebi şudur; cihazın manuel başlatma butonuna kaza ile yada manuel birinin basmasından dolayı cihaz harekete geçerek kendini arşiv odasına boşaltmıştır. Arşiv odasındaki kişilerde bundan etkilenmiştir. Diğer sebebi de arşiv odasında sigara içiliyor. Bu sigara içilmesinden dolayı duman algılamıştır. Duman algılayınca sistem direk devreye girmiştir. Kişiler arşivin içerisinde olduklarından dışarıdaki siren sesini duymamış olabilirler. Bu sebepten dolayı da cihazın çalıştığını fark etmemiş olabilirler. Cihaz çalışmaya başladığı anda kendini 30 saniye içerisinde boşaltır. Olay bundan ibarettir.”
Sigara ihtimali hakkında Başsavcılıktan herhangi bir açıklama yapılmazken, yetkililerin konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.