31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Pursaklar Belediye Başkanlığına seçilen AKP'li Ayhan Yılmaz, sağlık problemleri nedeniyle görevinden istifa ettiğini açıkladı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Ankara Pursaklar Belediye Başkanı istifa etti" desc="Tam bir ay önce yapılan 31 Mart seçimlerinde, sandıktan yüzde 72'lik bir rekor oyla çıkarak belediye başkanı seçilen AKP'li Ayhan Yılmaz görevinden istifa etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/01/iecrop/pursaklar_16_9_1556714057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ankara-pursaklar-belediye-baskani-istifa-etti-4637486/"]

AKP Ankara İl Başkanlığı'nda, partisinin Ankara İl Başkanı Hakan Han ile birlikte kameraların karşısına geçen Yılmaz, istifasını açıkladı. 25 yıldır Ankara'da çeşitli görevlerde bulunduğunu aktaran Yılmaz, "Bugün geldiğimiz nokta itibariyle maalesef baş gösteren sağlık problemleri nedeniyle Pursaklar Belediye Başkanlığı görevinden istifa etme kararı aldık. Bu tamamen insani bir durum. Gerçekten böyle bir zorunlulukla karşı karşıya kalmayı istemezdim ama sağlık herkesin başına gelebilecek bir durum" dedi.

[old_news_related_template title="CHP, Süleyman Soylu'nun istifasını istedi" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi. Kaya, CHP liderine yapılan saldırı sırasında bölgede çok sayıda güvenlik görevlisi olmasına karşın saldırıya seyirci kaldıklarını savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/21/iecrop/soylu_16_9_1555866763.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-chp-soylunun-istifasini-istedi-4508279/"]

İstifası öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak iznini aldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda iznini istedim. Kendisi de anlayış gösterdi. Ömrüm olduğu, sağlığım elverdiği müddetçe AK Parti'nin bir neferi olarak çalışmaya gayret edeceğim. Pursaklar halkına bize gösterdiği teveccüh için teşekkür ederim. Haklarını helal etmelerini diliyorum. Belediye Başkanlığından istifa ediyorum. Partimizin bir neferi olarak bundan sonra da partimizin hizmetinde olacağımı beyan ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da 'Bundan sonraki süreçte, eğer yerel yönetimlerde sağlığın el verir de çalışırsan mutlu oluruz' dedi. Sağlığımız el verirse Haseki Başkanla birlikte Yerel Yönetimler Merkezi'nde, AK Parti Genel Merkezi'nde çalışmaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"YOKSA SUÇU BENDEN BİLECEKLER!"

SÖZCÜ’nün edindiği bilgiye göre Ayhan Yılmaz, belediye başkan adaylığına sıcak bakmıyordu. Yakın çevresine “Aday olmak istemiyorum. Ancak büyükşehir kaybedilirse suçu benden bilecekler. O yüzden mecburen aday oldum” dedi. Başkan seçildikten sonra da “Ayağım gitmiyor” diyerek içinde bulunduğu durumu aktardı. Yılmaz, başkanlıktan istifa etmeden önce son icraat olarak lüks makam aracını değiştirdi. Volvo marka aracını yerine Skoda araç aldı ve “Pursaklar Belediyesi olarak almış olduğumuz tasarruf kararları doğrultusunda makam aracımızı daha ekonomik bir araçla değiştirdik. Eski makam aracını satarak hem bütçemize katkı sağlayacağız hem de israfın önüne geçmiş olacağız” dedi.