Cumhuriyeti ve devrimlerini korumak için canlarını feda eden Kubilay, Bekçi Hasan Bey ve Bekçi Şevki Bey, yobazlar tarafından şehit edilişlerinin 89. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

İzmir’in Menemen ilçesindeki anma etkinlikleri geleneksel “Demokrasi ve Laiklik” yürüyüşüyle başladı. Şehir Stadı’nın önünden başlayan yürüyüşe, soğuk havaya ve sağanak yağışa rağmen yoğun katılım oldu.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyen yurttaşlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı attı. Kortejdekiler “Karanlığa direnenlere selam olsun” pankartları taşıdı.

“Demokrasi ve Laiklik” yürüyüşüne, Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski başkan Aziz Kocaoğlu, CHP’li il ve ilçe başkanlarının yanı sıra, İyi Parti İzmir İl Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Foto: Görkem Ulu/SÖZCÜ


TUNÇ SOYER VE AZİZ KOCAOĞLU YANYANA YÜRÜDÜ

Yürüyüş kortejinde CHP Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin halef-selef başkanları Tunç Soyer ile Aziz Kocaoğlu, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı. Törene Kubilay ailesi de katıldı.