İhlaszedelerin durumunu gündeme getiren ve bu konuda yasa teklifi veren CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, tetikçi Fuat Uğur’dan özür dilediği iddiasının tamamen yalan olduğunu belirtti. Hamzaçebi  "Bırakın özür dilemeyi, bu anlama gelebilecek en küçük bir imada bile bulunmadım” dedi.

İŞTE TETİKÇİLERİN O YALANI

 

TETİKÇİ UĞUR CANLI YAYINDA YALAN SÖYLEMİŞ!

TGRT’de yayımlanan programda, tetikçi Fuat Uğur, CHP'li Hamzaçebi’nin kendisini aradığını özür dilediğini açıkladı. Bunun doğru olup olmadığına ilişkin soruya CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi şu karşılığı verdi: “Asla, özür dileme diye bir şey söz konusu değil. Konuşmamın özürle ne alakası var? Televizyon programında İhlaszedelerin durumunu gündeme getirdiğim için bana çok ağır sözler söylemişler.  O programı izledikten sonra Fuat Uğur’u telefonla aradım. Kendisine ‘Fuat bey bunlar çok ağır sözler.  İki gazetenin arasında ki rekabet, mücadele benim ilgi alanıma girmez. Ama konu ihlaszede olduğu zaman 2005 yılından beri ilgilendiğim bir konu bu’ dedim"

"HER ZAMAN KONUŞURUM"

"İhlaszedeler konusu mücadelesini verdiğim bir konu" diyen Hamzaçebi sözlerini şöyle sürdürdü "Her zaman konuşurum. 2005'ten beri önergem ve yasa teklifim vardır. Her yeni dönemde o teklifimi yenilerim. Sadece bu dönemde vermiş değilim. Bu konudan asla vazgeçmem.  Özür dilediğim söylenmiş.  Ne özrü?  Niye özür dileyeceğim ben? Bırakın o konuşmada özür dilemeyi, o anlama gelebilecek ima vs. böyle bir şey bile yok. Özür cümlesi geçmez de başka bir şekilde geçer. O bile yok. Gazeteler arasındaki  mücadele beni ilgilendirmez. Konu mağdur vatandaşlardır. Her zaman onları savunurum."

[old_news_related_template title="Fuat Uğur'un İlhan Kesici yalanı" desc="Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur bugün basın tarihine geçecek bir skandala imza attı. Arşivden; kendisinin de yer aldığı bir fotoğraf yayınlayan Fuat Uğur, karedeki ismin CHP milletvekili İlhan Kesici olduğunu iddia etti ve onun ağzından, 'CHP eleştirileri' kaleme aldı. Gerçek ise birkaç saat içinde ortaya çıktı. 22 yıl önce çekilen fotoğraftaki kişi İlhan Kesici değildi. Hatta Kesici hiçbir zaman Fuat Uğur'la söz konusu karedeki gibi bir 'ortamda' bulunmamıştı. Bu olay Fuat Uğur gibi kendisine gazeteci diyen yandaş kalemlerin, aslında ne kadar kolay yalan yazdığını, iftira attığını ortaya koyuyor. Sadece bununla kalmıyor... Böyle bir yalan ve asparagas yazıyı kaleme alan Fuat Uğur gibi isimler, iktidar kanadında itibar görüyor, yalan ve yanlış yazıları, savcılar tarafından ciddiye alınıp, kanıt gibi gösterilip soruşturma dahi açılabiliyor. İşte basın tarihine geçecek sahtekarlığın hikayesi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/fugur.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/fuat-ugurun-ilhan-kesici-senaryosu-1970299/"]