Binlerce kişinin mağduriyet yaşadığı Çiftlik Bank’a yönelik Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 3 bin 762 kişinin müşteki olarak yer aldığı 500 sayfalık iddianamede, 18’i örgüt yöneticisi olmak üzere 48 kişi şüpheli olarak yer aldı.

Foto: DHA


TÜM DOSYALAR TOPLANMIŞTI

İddianamede, Çiftlik Bank sistemi kapsamında, Geyve, Bursa, Saray, İnegöl, Lüleburgaz, Karacabey ve Akhisar’da kurulan çiftliklere ilişkin ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmalar kapsamında gerekli arama, el koyma, kayyum atama, yakalama ve ifade alma işlemleri tamamlandıktan sonra Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşan dosyaların da mevcut soruşturma dosyasıyla birleştirildiği kaydedildi.



BANKA HESAPLARINDAKİ PARALARA EL KONULDU

Soruşturma kapsamında, sistem bünyesinde faaliyet gösteren tüm şirketlere kayyum atandığının belirtildiği iddianamede, örgütün para alışverişini sağlamak üzere kullandığı tüm banka hesaplarında yer alan paralara el konulduğu, örgüte ait olup ele geçirilen tüm dijital materyallerin bilirkişi marifetiyle incelendiği ve gerekli kurumlardan raporlar temin edildiği belirtildi.