Mersin İl Seçim Kurulu'nun Burhanettin Kocamaz hakkında verdiği karara da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamasında, "Nihai karar, YSK'nındır. YSK, hangi kararı verirse o nihai hükümdür, onunla da iş bitmiş olur" dedi.

Erdoğan anketlerle ilgili bir soruya ise, "Meydanlar benim için en büyük anket şu anda, bu şekilde yola devam ediyorum. En büyük anket 31 Mart. 31 Mart'ta şaşmayacak bir anket var" dedi.

"ANKETLERE GÜVENİM KALMADI"

Anketlere güvenim kalmadı diyen Erdoğan, "Anketlerde ciddi manipülasyon var. Bu seçimde çalışmaları farklı bir yöntem uyguluyoruz. Anketlerde tutarsızlık var, meydanlar en büyük anket" ifadelerini kullandı.

BEKA TARTIŞMASI

"Beka sorunu sadece genelde ele alınamaz" diyen Erdoğan, "Güneydoğu şehirlerindeki çukurlar nasıl unutulur. Kayyumlarla Diyarbakır çukurlardan kurtuldu. YPG/PKK ile verdiğimiz mücadele beka mücadelesidir. Türkiye'de Kürdiztan diye bir bölge yok" dedi.

"TANZİM SATIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Sebze meyve fiyatları üzerinden ekonomik suikastle karşı karşıya kaldıklarını belirten Erdoğan, tanzim satışlarla ilgili, "Süratle biz çadırları kuralım ve buralardan bu fahiş fiyatlı satış uygulamasını durduralım. Adımı attık bir iki gün içerisinde yüzde elli fiyatlar düştü. Bu yeterli değil. Zincir marketlerde satılan ürünlere baktığınızda 300-350 çeşit ürün var. Biz vatandaşa darbe yapanlara karşı o adımı attık. Geçenlerde bir ilimizde mitingimizi yaptık. Süreyya Bilgiç kardeşimiz yanıma geldi, şu anda 400 bin ton elma var. Hemen çözelim dedim. Hazine ve Maliye Bakanı'na konuya el atmasını istedim. Onların da beklemediği fiyatta. Adını da söyleyeyim Isparta. Biz bu elmayı peyderpey çekmeye başladık. 81 vilayete bu işi yaymak suretiyle bu adımı atarız. Biz halkımızı vatandaşımızı ezdirmeyeceğiz. Milletin ekmeğiyle oynayanlara haddini bildirene kadar tanzim satışını sürdüreceğiz" dedi.

"ARTIK BEDELLİ DAİMİ OLARAK VAR"

Askerlikte yeni düzenleme ile ilgili açıklamada da bulunan Erdoğan, "Milletimizin askerlikle bağını zedelemeyecek sürdürülebilir bir sistemle yaşanan yığılmayı, bu sorunu ortadan gidereceğiz. Bizim arzumuz seçim öncesi kanunu çıkarmaktı. Seçim sonrası üzerinde duracağız. Artık bedelli daimi olarak var. Meclis tekrar açıldığında kanunlaştırarak yani ilk işlerimizden birisidir diyebileceğim inşallah kanun bu olacaktır" ifadelerini kullandı

MENBİÇ MUTABAKATINDA SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol haritasının bir an önce tamamlaması lazım. ABD silahları mutlaka toplamalı. "Silahlar toplanacak" sözünü samimi bulmuyorum. Bölgede bir silah piyasası oluştuğunu düşünüyorum" dedi.

KUSHNER'IN ZİYARETİ

Erdoğan Trump'ın damadının Ankara ziyaretiyle ilgili olarak, "Şu anda görüşme, Sayın Trump'ın da bana ifade ettiği şekliyle ağırlıklı olarak ekonomi ve bölge sorunları. Bizden de böyle bir talep söz konusu oldu. Çad Cumhurbaşkanı da gelecek, kanaat önderleriyle toplantı var. Belki bir ara ben de kabul ederim. Bir görüşme Hazine Maliye Bakanımızla o arada yapma durumumuz olabilir" açıklamasını yaptı.