Cumhuriyet Gazetesi Vakfı ve yazar Işık Kansu’nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada verilen yetkisizlik kararında, programda sarf edilen sözlere yer verildi.

Karada, "Akit TV’nin faaliyet gösterdiği adresin Küçükçekmece olduğu tespit edilmiş olup olayın ceryan ettiği yerin yargı çevremizin dışında bulunduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle yetkisizliğine, evrakın Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesine karar verilmiştir" denildi.

[old_news_related_template title="Cumhuriyet kararının gerekçesi açıklandı!" desc="İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi'nin eski çalışanlarına yönelik 13 sanığın yargılandığı davada verdiği kararın gerekçesini açıkladı. 12 sanık yönünden Yargıtay'ın bozma ilamına karşı direnme kararı veren mahkeme gerekçesinde, 'Sanıkların suçu bilerek ve isteyerek kasten iştirak ettikleri, muhalif görüntüsü ile PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C silahlı terör örgütlerinin lehlerine yıllara yayılır şekilde haberler yaptıkları konusunda tam bir vicdani kanaat hasıl olmuştur' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/23/iecrop/cumhuriyet-dha_16_9_1577113536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cumhuriyet-kararinin-gerekcesi-aciklandi-5526325/"]