İstanbul'da yapılan yerel seçimleri YSK tarafından açıklanan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu önde bitirirken, AKP tarafından yapılan itirazlar sonrası geçersiz oylar tekrar sayılıyor. İtirazlar sonucu Maltepe'deki 400 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi. Sandık kurulu sayısı da 12'den 2'ye düşürüldü. Kalan 576 sandık sadece 2 kurul tarafından tekrar sayılacak.

DENİZİN ALTINDA İMAMOĞLU’NA DESTEK

Sayımların uzatılarak İmamoğlu’na mazbatasının verilmemesine tepki gösteren İYİ Parti İstanbul Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Erdemli arkadaşlarıyla birlikte ilginç bir eyleme imza attı. Antalya Kaş’ta denizin 50 metre derinliğine temsili seçim sandığıyla birlikte dalış yapan Ahmet Erdemli ve arkadaşı “Bu sandıktan da İmamoğlu çıktı” yazılı pankart açtı.  Yaptığı eylemle ilgili Sözcü’ye konuşan Ahmet Erdemli, “Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksızlığa dikkat çekmek için bu eylemi yaptık. Arkadaşımla denizin 50 metre derinliğinde yaptığımız tüplü dalışta bu pankartı açtık” dedi.

“SEÇİM SONUÇLARI ORTADADIR”

Ekrem İmamoğlu’nun YSK sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini vurgulayan Erdemli, “Ülkemizin demokrasisi için bir an önce Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmesini istiyoruz. Seçim sonuçları ortadadır. Bu şekilde davranılarak ülkemiz uluslararası arenada da küçük düşürülüyor” ifadelerini kullandı.