Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Manevi kızı” olarak tanınan ve Tekirdağ’da yaşayan Göknur Damat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu’na sosyal medyadan destek verip kampanya için para yatırmıştı. Olayın duyulmasının ardından Damat, sosyal medyada linç edildi. Dün, evinden çıkan Damat kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından “Sen misin yürekli” diyerek kasığından bıçaklandı. İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da bugün kendisini iş yerinde ziyaret ederek ‘Geçmiş olsun’ dedi.

“PARTİZAN DEĞİLİM”

Ziyaretin ardından Sözcü’ye açıklamalarda bulunan Damat, siyasetçi olmadığını ve sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirterek, “Makyözüm ve işimi yapmak istiyorum. Ancak şuan beni siyasete alet etmek isteyenler var. Cumhurbaşkanı’na gittim, Cumhurbaşkanımızı seviyorum. Ama yerel seçimlerde beni alet etmek isteyenler oldu. Ben yerel seçimde kişiye oy veriyorum. Ben parti tutmuyorum. Partizanlığımda yok. A partisinin ya da B partisinin görüşünü benimsemiyorum. Ama kişilerin fikirleri bana da uyuyorsa 'tamam' diyorum. Tekirdağ Süleymanpaşa’da Ak Parti’nin adayı Cüneyt Yüksel’e oy verdim. Büyükşehirde ise başka partiye. Şimdi ben kötü bir insan mıyım? Üstüme çok gelindi. Linç edildim. Benim hür iradem var. Türkiye vatandaşıyım. Partizan değilim sadece kişinin fikirlerini tutuyorum.” ifadelerini kullandı.

FOTO:SÖZCÜ


“NEFRET İKLİMİ BİTSİN”

Kanser hastası olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini ifade eden Damat, “Dün bıçaklandım ve kanser hastalarının nasıl elçisi olduysam benim başıma gelen bu olayda inşallah barış getirir. Tüm partiler barışsın ve kim kimi istiyorsa onu seçsin. Nefret iklimi artık kalksın. Benim sloganım bu. ‘Nefret iklimi bitsin’ Cumhurbaşkanımızı seviyorum oraya gittiğimde beni çok güzel dinlediler. Önemli olan kişilerin fikirlerini benimsemek. Ben de bunu yapıyorum. Herkese Allah umarım vicdan verir. Bundan bir ders çıkartırız. Ben işime gücüme bakacağım. Ben işimle anılmak istiyorum. Ve kanser hastaları için bir şey yapabiliyorsam ne mutlu bana. Bu olaylar benim artık sağlığımı etkiliyor.” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’na destek verdiğini sosyal medya üzerinden açıklamasının ardından hakkında yapılan linç kampanyaları yüzünden 3 gündür evden çıkmadığını ilaçlarını içmediğini söyleyen Damat, “Dün dışarı hava almak için çıktım. Evimin 100 metre ilerisinde yanıma geldi saldırgan ve ‘Sen misin o yürekli’ dedi. Kasığıma sapladı. Yüzünü teşhis etmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.