Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 2015 yılından bu yana görev yapan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yerine Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz getirildi. Prof. Dr. Kılavuz, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görev yapıyordu. Öte yandan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’ın 679 numaralı KHK’yla görevden alınan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Mehmet Akif Kılavuz'un ağabeyi olduğu öğrenildi.

TEPKİ ÇEKEN FETVALARLA GÜNDEME GELMİŞTİ


İlahiyatçı Hayrettin Karaman, tepki çeken fetvalarıyla tanınıyor. Karaman’ın görücü usulü olarak kız istemeye giden bir kişinin, abladan vazgeçip kız kardeşine de talip olabileceğini savunmuş, karısı ölen ya da boşanmış olan bir erkeğin, baldızı ile evlenebileceğini fetvasını vermişti. Karaman yine ''rüşvet alana haramdır, verene caizdir'' fetvasıyla şimşekleri üzerine çekmişti.

PROF. DR. YUSUF ULCAY VEDA ETTİ


Prof. Dr. Yusuf Ulcay sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözlerle veda etti: "2015 yılından itibaren 4 yıl süreyle onur ve gururla yürüttüğüm rektörlük görevim sona ermiştir. Uzun yıllardır öğretim üyesi olarak hizmet verdiğim üniversiteme bundan sonra da aynı istek ve azimle yine öğretim üyesi olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Görev sürem içerisinde her zaman desteklerini gördüğüm bütün çalışma arkadaşlarıma, mensubu olmakla iftihar ettiğim, her yönden daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığım Bursa Uludağ Üniversitesi ailesine ve bütün Bursalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyor, görevi devralan yeni rektör hocamıza da başarılar diliyorum."

PROF. DR. AHMET SAİM KILAVUZ KİMDİR?


Ahmet Saim Kılavuz 1954 yılında Aydın’da doğdu. İlkokulu Bozdoğan Merkez İlkokulu'nda okudu. Orta öğrenimini Ankara ve Denizli İmam-Hatip liselerinde tamamladı (1971). Bornova (İzmir) Müftülüğü Din Görevlilerini Kontrol Memuru olarak 1972 yılında memuriyete başladı. 1975 yılında İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü'nü bitirdi. Aynı yıl İzmir İmam-Hatip Lisesi'nde öğretmenliğe başladı. 1977 yılı şubatında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü'ne Kelâm ve İslâm Düşüncesi Asistanı olarak atandı. Askerlik hizmetini 1980-1981 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde yedek subay olarak yaptı. Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü´nün İlâhiyat Fakültesi'ne dönüşmesinden sonra Kelâm Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1983'te 'İman ve Küfür Arasındaki Sınır' adlı teziyle doktor oldu. Temmuz 1984'te aynı anabilim dalında yardımcı doçentliğe atandı. Ekim 1989'da doçent, Ocak 1995'te profesör oldu. Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idarî görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi'nde rektör yardımcısı olarak görev yaptı.

[old_news_related_template title="Bir 'fetva' daha: Baldız da olur" desc="Ziraat Katılım Bankası’nın yönetim kurulu üyesi olan yazar ve ilahiyatçı Hayrettin Karaman, görücü usulü olarak kız istemeye giden bir kişinin, abladan vazgeçip kız kardeşine de talip olabileceğini savundu. Karaman, karısı ölen ya da boşanmış olan bir erkeğin de, baldızı ile evlenebileceğini öne sürdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/fetva_16_9_1526375505.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bir-fetva-daha-baldiz-da-olur-2408223/"]