31 Mart seçim sonuçları yüzde yüze yakın belirlenirken, iktidara yakın internet sitelerinde dolaşıma sokulan yalan haberlere de devletin ilgili kurumlarından açıklamalar peş peşe geliyor.

[old_news_related_template title="İstanbul'da sandık başkanlarına gözaltı haberi yalanlandı" desc="İstanbul Emniyet Müdürlüğü usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle 30 sandık başkanının gözaltına alındığı iddialarını yalanladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/istanbul-emniyet-aa_16_9_1554147238.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-istanbulda-sandik-baskanlarina-gozalti-haberi-yalanlandi-4256678/"]

Son olarak yine iktidara yakın internet sitelerinde dolaşıma bir video sokularak “Gaziosmanpaşa Havuzbaşı Atilla Baykal Ortaokulunda mühürlü oy çuvallarını boşaltıp, kendi hazır mühürlü oylarını koyan ve suç üstü yakalanan CHP'liler duruma müdahale eden polislere saldırıyor” şeklinde haber yapıldı.



 

Yapılan haberlere sosyal medya hesabından tepki gösteren Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. İlçemizde böyle bir olay cereyan etmemiştir. Yerel secimlerimiz büyük bir huzur ve sükun içinde tamamlanmıştır” dedi.

[old_news_related_template title="İstanbul ve Ankara itirafı: Erdoğan yaptırımsız bırakmaz" desc="Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçların Ankara ve İstanbul'un da içinde yer aldığı bazı kritik büyükşehirleri AKP'nin kaybettiğine işaret etmesinin ardından, parti kaynakları sonuçların kabine ve parti genel merkezinde değişiklikleri gündeme getirebileceğini belirtiyor. Reuters'ın haberine göre AKP'ye yakın bir kaynak, 'Ankara ve İstanbul en büyük öncelikti ama kaybedildi. Cumhurbaşkanı bunu yaptırımsız bırakmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/akp-2_16_9_1554148242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/reuters-akpde-genel-merkez-ve-kabinede-degisiklik-gundeme-gelebilir-4257231/"]