İstanbul'da etkili olan sis yüzünden Şehir Hatları'nın tüm vapur seferleri iptal edildi.

Yoğun sis trafikte sürücülere de zor anlar yaşattı.  Özellikle TEM ve E-5'te saat 10:00'a kadar trafik yoğunluğu yaşanıyor.

"DIŞARIDA OLMAMAK DAHA İYİDİR"

CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de sis ile ilgili uyarılarda bulundu. Sürmeli "Mümkün mertebe sisli zamanlarda çok fazla dışarıda olmamak iyidir. Astım hastaları bunu çok daha iyi bilirler. Önümüzdeki birkaç gün daha sabah saatlerinde sis ile beraber olacağız." dedi.

Sürmeli "Birincisi sis bir hava kirliliği örneğidir. İçerisinde tanecik vardır, o tanecik nereden gelebilir? Her yerden gelebilir. Ormanların tozlarından, denizlerin tuzlarından gelebilir. Nereden geliyorsa olsun biz onları akciğerlerimize gitmesini istemeyiz." diye konuştu.

İstanbul'daki sisin öğle saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Hava durumunda korkutan veri! Kasım ayı ortalamaları şaştı..." desc="Türkiye ülke genelinde tarihin en sıcak kasım aylarından birini yaşıyor. Uzun süreli istatistiklerine göre hava sıcaklıkları mevcut ortalamanın yaklaşık 10 derece üzerinde. 1927'den bu yana kasım ayında İstanbul'da ölçülen en yüksek sıcaklık 27,8 santigrat derece olurken bu sene kasım İstanbul'da 22 derece dolaylarında, 90 yıllık rekorun yakınlarında seyrediyor. Eğer sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmeye devam ederse iklim dengesinin çok uzağında bir kış bizleri bekliyor..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/18/iecrop/sicak-hava-1-1_16_9_1574055816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-hava-durumunda-korkutan-veri-kasim-ayi-ortalamalari-sasti-5456858/"]