Önceki gün Ankara Sakarya Caddesi’nde yapılan bir eyleme katılan üniversite öğrencisi kadın, polis tarafından gözaltına alındı.Öğrencinin o sırada bir polisin cinsel tacizine uğradığı anlar kameralara yansıdı. Fotoğrafları, OHAL KHK’siyle görevinden ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ sosyal medya hesabından paylaştı.

Taciz anlarına it fotoğraf ve görüntüler sosyal medyada infial yarattı.


Karadağ, konuyla ilgili fotoğrafları dün twitter adresinden “Bu çocuk üniversite öğrencisi. TAYAD’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi. Şimdi size devrediyorum olayı” notuyla paylaştı.

Tanrıkulu, bakanları göreve çağırdı


Görüntülere sosyal medyadan tepki gösteren CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Rezalet. Söylenecek başka bir kelime yok. Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” ifadeleriyle paylaştı. Tanrıkulu, mesajında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da etiketledi.

Suç duyurunda bulunacağız


Sosyal medya hesabından dün bakanlara çağrıda bulunan  CHP'li Sezgin Tanrıkulu bakanlardan henüz bir yanıt gelmediğini açıkladı. Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nı da göreve davet eden Tanrıkulu, "Hiç bir resmi kurumdan yanıt alamadık. Ben gözaltına alınırken bu iğrençlik ve rezaleti yaşayan genç yurttaşımızla konuştum. Yarın Ankara’da beraber suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Polisin tacizine uğrayan üniversiteli kız konuştu


Artı TV’de konuk olduğu programda yaşadıklarını anlatan M.D., şunları söyledi: "16 yıldır bir AKP iktidarı var bu ülkede. Söylemlerini özellikle başörtüsü üzerinden dillendiriyor. 28 Şubat’ta yaşananlardan sonra başörtülü kadınlara güvenli bir yaşam varan da AKP. Ama kendi hakkını aramak isteyen bir başörtülüye yapılan bir taciz var. Hiçbir şekilde dillendirmiyorlar bunu. Aksine polisin yaptığı bu tacizin, polis kayıtları üzerinden ilerleyen bir şey de var sosyal medyada. Bunun çok etkisi olduğunu da düşünüyorum. Başörtüsü meselesinden dolayı, biraz bağlamının dışına çıktığını düşünüyorum. Bu AKP’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyuyor. Hiçbir söylemlerinde samimi değiller."