Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı'nca, merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 3.7 büyüklüğündeki depremin saat 19.47'de meydana geldiği açıklandı.

[old_news_related_template title="Kandilli'den İstanbul için deprem senaryosu" desc="Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, son bin 500 yılın verileriyle İstanbul ve çevresi için deprem senaryolarını açıkladı. Kuzey Anadolu Fayı’nda 7.5, 7.4 ve 7.2 büyüklüğünde depremlerin görülebileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Fatih Bulut, “Türkiye'nin birçok yeri için bu tehlike mevcut ama İstanbul nüfusunun fazla olması olası kayıp risklerini artırmakta’’ diyerek uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/17/iecrop/istanbul-deprem-yan_16_9_1563356202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kandilliden-istanbul-icin-deprem-senaryosu-5234756/"]

DHA'da yer alan haber göre, çevre illerden de hissedilen depremin yerin 12.11 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. Deprem nedeniyle hasar oluşmadı.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

Deprem hayatımızın bir gerçeği haline gelmiş durumda. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde yaşanan depremlerle birlikte vatandaşlar son depremleri araştırıyor. Yurdun farklı noktalarında gün içinde birçok deprem gerçekleşiyor ancak bunların büyük çoğunluğu hissedilmiyor.