Bursa Uludağ’da 3 gün önce doğa yürüyüşüne çıkıp sisli havada kaybolan dağcı 2 arkadaşın kaybolmadan saniyeler önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp’ın (37), Oteller Bölgesi’nden uzaklaşmadan önceki son görüntüleri çevredeki bir otelin güvenlik kameralarına yansıdı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kaybolan 2 dağcıyı arayan AKUT ekibi de kayboldu, 1 kişi ölümden döndü" desc="Uludağ'da kaybolan ve 3 gündür haber alınamayan 2 dağcıyı arayan 4 kişilik AKUT ekibi zirve yolunda yoğun sis nedeniyle kayboldu. Bir süre sonra irtibat kurulan ekipten bir kişinin dereye düşerek donma tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve ANDA ekipleri, konumları tespit edilen AKUT ekibini kurtarmak için yola çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/akut-foto-dha_16_9_1575462636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-kaybolan-2-dagci-arayan-ekip-de-kayboldu-1-kisi-olumden-dondu-5489719/"]

AYNI YÖNE GİDİYORLAR

Görüntülerde, zeminin karlı ve havanın yoğun sisli olması dikkat çekerken 2 arkadaşın uzun bir süre ayakta konuştuktan sonra birlikte aynı yöne doğru yürüdükleri görülüyor. Ayrıca yine görüntülerde kayıp 2 dağcının üzerilerine giydikleri kıyafetlerin zorlu dağ şartlarında yürüyüşe uygun olmadığı dağcıların eldivenlerinin bile bulunmadığı dikkat çekiyor.

[old_news_related_template title="Kurtarma ekipleri Uludağ'da kaybolan iki dağcı için seferber oldu" desc="Uludağ'da 3 gündür kayıp olan dağcıları arama çalışmaları yağan yoğun kar ve fırtına nedeniyle gece saatlerinde durduruldu. Sabah saatlerinde hazırlanan ekipler yağan kara ve fırtınaya rağmen bölgeye çıkarak arama çalışmalarını tekrar başlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/aw872472_01_16_9_1575436051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kurtarma-ekipleri-uludagda-kaybolan-iki-dagci-icin-seferber-oldu-5488234/"]

İstanbul’dan Bursa’ya 1 Aralık’ta gelen ve araçlarını Uludağ Jandarma Karakolunun yanına park ettikten sonra zirve istikametine yürümeye başlayan Mert Alpaslan ve Efe Sarp, bir süre sonra sisin bastırması nedeniyle kaybolmuş, ihbar üzerine arama çalışması başlatılmıştı. 3 gündür arama çalışması hız kesmeden devam ederken şuana kadar dağcıların bir izine rastlanılmadı. Uludağ’da "260 kişilik resmi ve sivil kurtarma ekibiyle arama çalışmaları sürüyor.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği tarafından kayıp dağcılar ile ilgili yapılan açıklamada "259 kurtarma personeliyle aktif olarak iki dağcıyı arama çalışmalarına, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hava şartlarının müsaade ettiği durumlarda devam edilmektedir" denildi.

Valilik tarafından dün 23.00'ten itibaren kar yağışının devam ettiği ve şu anda kar kalınlığının 20 santimetre olduğu belirtildi.

Sabah saatlerinden itibaren havanın kapalı ve sisli olması nedeniyle arama faaliyetlerine katılan bir Jandarma İnsansız Keşif Uçağı (JİKU) ve iki helikopterin hava durumuna göre yapılacak değerlendirme sonucunda faaliyetine devam edeceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Karada aramaya ve kurtarmaya katılan birlikler ise 9 Jandarma Asayiş Timi, 7 Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, 2 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi olmak üzere 159 personel, ayrıca 25 AFAD personeli ve 75 sivil arama kurtarma ekibiyle toplam 259 kurtarma personeliyle aktif olarak iki dağcıyı arama çalışmalarına, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle hava şartlarının müsaade ettiği durumlarda devam edilmektedir." (AJANSLAR)