SÖZCÜ’ye konuşan Arınç,’’ Bu davayı ilk günden beri yakından izliyorum. Özgecan Aslan’a, Münevver Karabulut’a ve cinayete kurban giden tüm kadınlarımıza karşı bir vicdani sorumluluğumun gereği olarak, Şule Çet davasının duruşmasına da gittim’’ dedi.

MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ

Önceki gün yapılan duruşmaya katılan AKP’li Mücahit Arınç, davaya müdahil olmak istedi. Mahkeme heyeti ise, ‘’Suçtan direk zarar görmediği’’ gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Salonda bulunan Arınç ile Milletvekilleri Candan Yüceer, Alpay Antmen, Sezgin Tanrıkulu, Filiz Kerestecioğlu ve Mahmut Tanal’ın isimleri tutanağa geçirildi. Arınç davaya neden müdahil olmak istediğini SÖZCÜ’ye anlattı ve şöyle dedi:

’Şule Çet davasını ilk günden beri yakından izliyorum. Toplumun vicdanında yara halini alan kadın cinayetleri hakkında kamuoyu oluşturmak ve ne yapabileceğimizi istişare etmek üzere Şule Çet’in aile avukatı ile tanıştım, manevi desteklerimi ilettim. Duruşma günü de hem Şule’nin ailesinin yanında olmak hem de adalet arayışındaki vatandaşlarımıza destek için mahkeme salonuna gittim. Orada, Özgecan Aslan’a, Münevver Karabulut’a ve cinayete kurban giden tüm kadınlarımıza karşı bir vicdani sorumluluğumun gereği olarak bulundum. 15 Mayıs tarihine ertelenen duruşmaya da gideceğim. Milletimizin sadece acıda değil mutlulukta da birleşeceği günleri görmeyi temenni ediyorum.”