YSK, AKP'nin itirazı üzerine İstanbul’daki Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesine, 4'e karşı 7 ile yani oy çokluğuyla karar verdi.  YSK Başkanı Sadi Güven'in de ret oyu verdiği ortaya çıktı.

Partisinin grup toplantısında bu konuya değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin yenilenmesi için 'evet' oyu veren 7 YSK üyesi hakimin isimlerini tek tek okuyarak hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu "Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir." dedi. CHP lideri kabul oyu veren 7 hakim için "Çete" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'dan YSK hakimlerine sert sözler: Hakim dediğin adam, satılık adam değildir" desc="Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK üyesi hakimlere sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu, 'Hakim dediğin adam verdiği kararın arkasında duran adamdır. Satılık adam değildir. Siyasi baskılara boyun eğen adam değildir.' dedi ve iptal kararı veren 7 hakim için 'Çete' ifadesi kullandı. 'Ekrem İmamoğlu bundan sonra CHP'nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır' diyen  Kılıçdaroğlu, 'İmamoğlu belediyenin tabelasına TC ibaresini ekledi. Bu da Bahçeli'ye kapak olsun' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/07/iecrop/kemal-yeni_16_9_1557225392.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdaroglu-grup-toplantisinda-konusuyor-9-4708060/"]