İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Aylin Işık getirildi. Öldürülen Cihangir Işık'ın ailesi ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

KOCASINI UYKUDA ÖLDÜRDÜ İDDİASI


Öldürülen Cihangir Işık'ın ailesinin avukatı, sanığın maktulü uykusunda öldürdüğünü iddia ederek, tasarlayarak öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.
Aylin Işık’ın avukatları ise, iddia edildiği gibi Aylin’in kocasını uyurken öldürmediğini, kocasının kendisine doğrulttuğu silahı ters çevirmesi sonucu silahın ateş almasıyla ölüm olayının gerçekleştiğini söyledi. Aylin’in kocasından yıllarca şiddet gördüğünü bu nedenle de intihar girişiminde bulunduğunu anlatan avukatlar, iki kez de boşanma davası açan Aylin'in kendisine yönelik tehlikeyi bertaraf etmek için hareket ettiğini ve kocasını istemeden öldürdüğünü dile getirdiler.


"EĞER O AKŞAM İKNA EDEBİLSEYDİM O BENİ ÖLDÜRECEKTİ"


Son sözü sorulan Aylin Işık ise şöyle konuştu; "Ben çocuğumun babasını bilerek öldürmedim. Aksine ben kendimi öldürmek istedim. Eğer o akşam onu ikna edebilseydim. 3 gün sonra onun yerine ben ölmüş olacaktım. Olay esnasında tüfeği yüzüme doğrultunca kendimi koruma duygusuyla müdahale ettim ve tüfek ateş aldı. Kesinlikle bilerek öldürmek istemedim" dedi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANDI


Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Aylin Işık'ı ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak kararında, ‘Karı koca arasında yaşanan ve zaman zaman şiddet boyutuna varan davranışların maktulden kaynaklandığı’ değerlendirmesinde bulunan mahkeme heyeti, sanığın bu suçu haksız tahrik altında işlediği kanaatine vardı ve cezayı tahrik ve takdir indirimleriyle birlikte 15 yıla indirdi.
Öldürülen Cihangir Işık'ın ailesi, mahkeme çıkışı karara tepki gösterdi.

İstanbul'da 17 Aralık 2017'de meydana gelen olayda, 2012 yılında evlendiği kocası Cihangir Işık'ı pompalı tüfekle vurduktan sonra polise teslim olan Aylin Işık, "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılanıyordu.