Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul, Ankara ve Diyarbakır’ın ardından 'dostları' ile Konya’da buluştu.

FOTO:SÖZCÜ- Programa AKP'nin eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından Selçuk Özdağ da katıldı.


Konya Dostları Platformu adına düzenlenen iftar yemeğine; eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Manisa milletvekili Selçuk Özdağ eski AKP İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski AKP Konya milletvekilleri; Muhammet Uğur Kaleli Mustafa Baloğlu ve Abdullah Başçı'nın yanısıra AKP'nin Konya'daki bazı eski yönetici ve üyeleri katıldı.

Ahmet Davutoğlu, iftar programında yaptığı açıklamada "Sadece kazanımlarımız olan özgürlüklerimizi değil temel değerlerimizi de yitirmemek için hepinizi yeni bir vizyonla birlikte yeni bir hâl ile hâllenmeye davet ediyorum. Bu yeni hâl bir milletin ve insanlığın geleceğine hitap edebilecek olan bir duruşun eseri olacaktır. Özetle ya yeni bir hâl ya da izmihlal" ifadeleriyle yeni bir parti kurulacağını duyurdu.

 

BRUNSON'LI ADALET VİDEOSU

Davutoğlu'nun Ankara'da yaptığı bir konuşmadan kesitleri içeren ve adalet vurgusu yapılan video, Davutoğlu'nun Konya'daki yeni parti duyurusu ile birikte sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

AKP İLE YENİ BİR GÖRÜŞME YOK

Program sonunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Davutoğlu, yeni bir hal ile kastetmek istediğinin yeni bir davranış ve duruş olduğunu belirtti. Kendisine yöneltilen bayramdan sonra yeniden 'AKP ile yola devam edecek mi?' sorusuna Davutoğlu, "Aslında ben samimi bir şekilde kanaatlerimi bir manifesto ile açıkladım. Bunları da herhangi bir geleceğe yönelik olarak yapmadım. Gördüğüm eksikleri ve doğruları ifade etmeye devam edeceğim. Adalet, yargı reformu ile son derece güzel bir çerçeve çizildi. Olumlu adımlara destek vermemiz lazım, olumsuz gördüğümüz hususlarda da düşüncelerimizi ifade etmemiz lazım" şeklinde yanıt verdi.

 

DAVUTOĞLU’NDAN YENİ BİR MAKAM YANITI

'Bülent Arınç ve bazı AKP’lilerin yeni görevlere gelmesini ve kendisine yeni bir görev teklif edildi mi' sorusunu da cevaplandıran Davutoğlu, yeni bir görev için bir görüşme olmadığını ve böyle bir beklentisinin de bulunmadığını belirterek, "Yok, hayır, ben meseleyi böyle bir mevki, makam meselesi olarak değerlendirmedim. Arkadaşlarımızda değerlendirmiyordur. Ama bence kanaatlerin kamuoyu önünde açık açık yapılması en doğru olanı. Herkes fikrini ifade eder, ifade kanalları budur, bende onu yapmaya gayret ediyorum" diye konuştu.