Fatih’e bağlı Nişanca Mahallesi’nde bulunan özel kargo şirketini bir süre gözlemleyen Gürcistan uyruklu 3 kişi 6 Şubat günü harekete geçti. Kargo şirketine giren şüpheliler çantalarından çıkardıkları silahları çalışanlara doğrultarak kasadaki paraları istedi. Çaresiz çalışan kasada bulunan 200 bin dolar ve 50 bin avroyu gaspçılara verdi. Paraları çantalarına dolduran şüpheliler, çalışanı ise şirketin mutfağına götürerek kapıyı üzerine kilitledikten sonra hızla olay yerinden ayrıldı.

Şirket çalışanı durumu polise bildirdi. Olay yerine gelerek şirketin güvenlik kameralarını inceleyen Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin kimliklerini belirleyerek takip başlattı. Şüphelilerin izini Bahçelievler’e kadar süren polis, çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan çalışmalar sonucu Gürcistan uyruklu Goga Khurtsdze’ye isimli bir şüpheli gözaltına aldı.

Sorguya alınan Goga Khurtsdze isimli şüpheli ifadesinde kargo şirketini Avtandil Tabagari isimli arkadaşının gasp ettiğini belirtmesi üzerine polis ekipleri harekete geçti. Elde ettikleri bilgiler ışığında ilerleyen ekipler, Avtandil Tabagari ve Grigoli Kırknatze isimli iki şüpheliyi de Bahçelievler’de saklandıkları adreste gözaltına aldı. Adreste yapılan aramalarda 19 bin dolar ve 4 bin euro döviz ele geçirildi.

Gözaltına alınan iki şüpheli de emniyete götürülerek sorguya alındı.

Avtandil Tabagari ve Grigoli Kırknatze’nin sorgusu sürerken, önceki gün adliye sevk edilen Goga Khurtsdze çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki Avtandil Tabagari ve Grigoli Kırknatze ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.