Türkiye, Fırat’ın doğusunda kalan Suriye topraklarını işgal eden ve terör koridoru oluşturmak istemesiyle sınır güvenliğini tehdit eden terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik 9 Ekim günü Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı.

Kısa sürede 120 kilometrelik Telabyad-Resulayn hattında onlarca köy teröristlerden kurtarıldı. Telabyad ve Rasulayn ilçe merkezleri de teröristlerden temizlendi. Meskun mahal operasyonlarının halen devam ettiği Resulayn kentinde son çırpınışları ile TSK ve Suriye Milli Ordusu askerlerine yönelik hain saldırılar düzenlemeye çalışan terör örgütünün kaybettiği tabanını elinde tutabilmek ve uluslar arası arenada destek bulabilmek için kimyasal kullanmayı planladığı belirlendi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Esad'dan Barış Pınarı Harekâtı açıklaması" desc="Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Esad, 'Suriye'nin herhangi bir noktasında gerçekleşen Türkiye'nin saldırısına yanıt vereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/17/iecrop/basliksiz-4-1_16_9_1571325986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-esaddan-baris-pinari-harekati-aciklamasi-5395732/"]


Resulayn bölgesinden gelen istihbari bilgilere göre: terör örgütü hazırladığı 2 kimyasal yüklü füzeyi sivillerin bulunduğu alanda aktive ederek çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine neden olacak. Teröristler daha sonra kimyasal kullanımının Türkiye tarafından yapıldığını iddia ederek bu suçlama ile hem giderek kendisinden uzaklaşan tabanını elinde tutmaya çalışacak, hem de uluslar arası platformlarda Türkiye’yi zor durumda bırakacak. İşte bu istihbarı bilgilerin gelmesinin ardından güvenlik güçleri alarm durumuna geçti. Sınır ötesinde sürdürülen harekatâ katılan TSK ve SMO askerleri uyarıldı. Sınırın iki tarafında güvenlik güçleri alarma geçerken, son çırpınışlarını veren terör örgütünün bu oyunu da deşifre edilerek engellenmesine yönelik önlemler alındı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan - Mike Pence görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü" desc="ABD Başkanı Trump'ın küstah mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüştü. Saat 14:30'da başlayacağı açıklanan görüşme gecikmeli olarak saat 15:40'da başladı. İkili arasındaki görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Daha sonra heyetlerarası görüşmeye geçildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/17/iecrop/pence-reuters_16_9_1571317191.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cavusoglu-abd-ulusal-guvenlik-danismani-obrien-ile-gorustu-5394975/"]


Resulayn ve Telabyad’da neredeyse her evin altına tünel kazarak kentleri adeta köstebek yuvasına çeviren, her yere patlayıcı tuzaklayarak sivillerin canını hiçe sayan teröristlerin, kimyasal füze ile yüzlerce insanı katletmeye yönelik çirkin oyunu da Suriyelilerin tepkisine yol açtı. Suriyeli siviller biran önce terör örgütünün kökünün kazınmasını isterken, sonuna kadar destekledikleri Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştirdiği için Türkiye’ye minnettar olduklarının mesajını verdi.

DHA