23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar YSK sandık sorgulama ekranı araştırıyor. Peki, YSK seçmen sandık sorgulama işlemi nasıl yapılır? E-Devlet girişi ile ya da YSK.gov.tr üzerinden TC Kimlik numarası ve kimlik bilgileri ile kolayca görüntülenebilecek. İşte YSK seçmen sandık bilgisi sorgulama ile ilgili merak edilenler...

YSK SANDIK SORGULAMA EKRANI

YSK SEÇMEN SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Uyarıdaki bağlantıya tıklayan İstanbul seçmeni, nüfus cüzdanı veya yeni kimlik kartlarıyla sandık bilgilerini öğrenebilecek. Seçmenler, nüfusa kayıtlı oldukları il, T.C. kimlik numaraları ve nüfusa kayıtlı oldukları sıra numaraları ya da kimlik kartlarının seri numaraları ile sandık bilgilerini sorgulayabilecek. Öte yandan sorgulama ekranında şimdiye kadar kaç sorgulama yapıldığı da takip edilebiliyor.



E-DEVLET İLE SANDIK SORGULAMA

En kolay şekilde sandık sorgulama işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Sandık bilgisi sorgulama işlemi için E-Devlet üzerinde kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir. Tarayıcınızın adres satırına https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama yazarak ulaşabilirsiniz.

Site İçi Arama kutusuna hizmet adının içinde geçen kelime veya kelimeleri yazıp arama tuşuna bastıktan sonra, gelen listedeki “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama” bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Hizmet bağlantısına tıkladığınızda, yurt içi seçmen kaydınız varsa sandıkların belli olduğu dönemde aşağıdaki bilgiler görüntülenir.

* T.C. Kimlik Numaranız
* Adınız
* Soyadınız
* İl
* İlçe
* Muhtarlık Adı
* Engellilik Durumunuz (Görme veya Ortopedik)

Ayrıca seçim tarihi, yapılacak seçimin adı ve oy kullanacağınız sandık bilgileri görüntülenir. Sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de oy kullanacağı sandık bilgileri tabloda görüntülenir. Ekranda Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan bilgilendirme görüntülenir. Lütfen ekranda yer alan bilgilendirmeyi dikkatlice okuyunuz. “Seçmen Bilgi Kağıdını İndir” düğmesini kullanarak seçmen bilgi kağıdınızı “pdf” olarak indirebilirsiniz.