Wall Street Journal'ın haberine göre Ghosn tutuklandığı tarih olan 21 kasımdan beridir ailesi ise direkt olarak temas kuramıyor. Kendisine karşı yöneltilen suçlamaların tümünü şiddetle reddetmesine rağmen mali olarak işlediği söylenilen suçlardan yargılanmak için hapishanede tutuluyor. En son gerçekleştirilen kefalet duruşmasında Ghosn, pasaportlarının geri verilmesi, Tokyo'da ev hapsine çıkmak ve güvenliği için ekstra para ödeme talebinde bulundu.

ghosn1

Ghosn'un açıklamasında, "Mahkeme kefalet başvurumu değerlendirdiğinde, Japonya'da yaşayacağımı ve mahkemenin kararlaştırdığı kefalet şartlarına saygı göstereceğimi vurgulamak istiyorum. Duruşmaya sadece yasal olarak zorunluluğu olduğu için değil kendimi savunma fırsatı bulacağım için katılmaya istekliyim. Ben suçlamaları kabul etmiyorum ve mahkemede bu durumu savunmak istiyorum. Hiçbir şey benim ailemden önemli değil" yönünde idi.

Geçtiğimiz hafta Tokyo'da bir yargıç Ghosn'un kefalet talebini reddetti ve 10 mart tarihine kadar hapiste kalmasını belirtti. Ghosn ise bu karara itirazda bulunuyor ve Japon mahkemesine yeni garantiler sunuyor. Ghosn'un yeni garantileri arasında ise, Tokyo'da özel bir apartmanda yaşamak, dijital kelepçe ve güvenlik önlemleri için yüksek miktarda para ödemek yer alıyor.