Araç ve yaya yoğunluğu, çevresel faktörler ve birçok neden dolayısıyla trafiğe çıkan her aracın bir kaza ile karşı karşıya kalma ihtimali bulunuyor. Maddi hasarla sonuçlanan kazaların ardından nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ise sürücülerin merak ettiği noktaların başında geliyor. Biz de sizler için maddi hasarla sonuçlanan kazaların ardından araç sürücülerinin uygulaması gereken adımları bir araya getirdik.



Kaza sonucunda oluşan hasarları belgeleyin

Trafik kazasından sonra karşı taraf ile tartışmayı düşünmeyin. Bunun yerine kazadır olur psikolojisiyle karşı tarafa yaklaşın ve biran önce kaza tespit tutanağını doldurmaya başlayın. Kaza tespit tutanağını  eksiksiz biçimde doldurun. Karşı tarafın ruhsat ve ehliyet bilgilerini alın. Her an kazayla karşılaşma ihtimaline karşı boş bir zamanınızda kesinlikle kaza tespit tutanağını kendiniz doldurun.



Tutanağı doldururken özen gösterin

Tutanakta belirtilen ifade ve kroki çizimine göre durumun değerlendirildiğini unutmayın. Bu yüzden tutanağı eksiksiz ve okunaklı biçimde doldurun. Ayrıca yazıların anlaşılır olması da gerekir.

Fotoğraflarda plakalar belli olsun

Kaza sonrasında hemen kazaya karışan araçların her açıdan ve plakaları gözükecek biçimde fotoğraflarını çekin. Önden, arkadan, yandan...



Sigorta şirketinizle iletişime geçin

Kaza sonrasında sigorta şirketinizle iletişime hemen geçin. Onlardan çekici talep edin ve anlaşmalı servisleri öğrenin. Sonrasında aracınızın nereye gideceğine karar verebilirsiniz. Eğer sigortanızın anlaşmalı
olmadığı bir servis ile hasar işlemini gerçekleştirirseniz sigortanızdan ücret talep edemezsiniz.

Evraklarınızı teslim edin

Aracınızın yönlendirildiği servise ya da sigorta acentasına evraklarınızı 5 iş günü içinde teslim edin. Bunu ne kadar çabuk yaparsanız işlemleriniz o kadar çabuk başlayacaktır.



Dosyanızı takip edin

Tüm işlemlerden sonra hasar dosyalarınızı, sigorta şirketinin web sitesi veya mobil uygulamasından ekstra olarak da acenta ya da çağrı merkezinden takip edebilirsiniz.