İHLAS, FETULLAHÇILAR'IN KENDİLERİNİ BATIRDIĞINI KANITLAMAYA ÇALIŞIYOR... AMA...
ZAMAN GAZETESİ YAZARI MUSTAFA ÜNAL, ENVER ÖREN'İ 2010'DA ZİYARET EDER VE...
ÖREN, ZAMAN YAZARINA RÜYASINI ANLATIR. FETÖ-İHLAS KARDEŞLİĞİNİN YENİ BELGESİ...


feto-oren

İlk önce hatırlatma yapalım... Fetullah Gülen... Dosya No: SCR-07-035-53075. 1999’da ABD’ye kaçan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 21 Kasım 2006’da ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi’ne Yeşil Kart için başvurdu. Aralarında CIA eski yöneticilerinin de olduğu isimler Gülen’e kefil oldu. Pensilvanya’da yaşayan FETÖ elebaşı Gülen muradına 21 Mayıs 2008’de ulaştı.

ABD’YE BAĞLILIK YEMİNİ

Mücahit Ören 2001’de ABD vatandaşı oldu. “ABD’ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime...” diye yemin etti. ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi ve ‘Fetullahsever’ Marc Grossman, 2005’ten bu yana Işıkçılar’ın danışmanı. Bitmedi...

Fetullah da Işıkçılar da “Ulusalcılar darbe yapacak” tezini yıllarca işledi. Emekli bir asker olan Nuri Elibol yıllarca yıllarca İhlas’ın Ankara Temsilciliğini yaptı.… 26 Temmuz 2017’de, Türkiye Gazetesi’nde “Ulusalcılar darbe yapabilir” manşetini attı.

sozcu-sabahattinonkibar

‘İHLAS-FETÖ ABD KARDEŞİ’

Ve… 27 Ocak 2019...  İhlas’ı en iyi tanıyan isim, Sabahattin Önkibar, SÖZCÜ’ye şöyle konuştu: “Çiller döneminde İhlas zor durumdaydı. Büyük torba dolusu doları bizzat Gülen, Ören’e götürdü. Bunu bana Enver Ören anlattı. İhlas ile FETÖ, Amerikan kardeşidir.”

Yani... Işıkçılar’ın, ihlaszedelerin mağduriyetinden sorumlu tuttuğu Gülen’le dostlukları hiç bozulmamıştı. Peki Enver Ören’in cenazesinden sonra en ‘çarpıcı’ yazıyı kim kaleme aldı? Devam edelim...

Zaman Ankara Temsilcisi Ünal Enver Ören’i TGRT’de ziyaret eder


Mustafa Ünal... Kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski Ankara Temsilcisi.... Ergenekon, Balyoz, Odatv dönemlerinde en hızlı ‘operasyon’ gazetecisi...… FETÖ üyeliğinden 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören’in 23 Şubat 2013’teki cenazesinin ardından övgü dolu bir yazı kaleme aldı.

10mustafaunal20cm Mustafa Ünal


‘MEDYA PATRONU DEĞİLDİ’

25 Şubat 2013 tarihli yazının başlığı “Geceleri ağlayıp, Gündüzleri Gülen Bilge İnsan”... Ünal’dan okuyalım: “…Gökyüzü kara bulutlarla kaplı, yağmur yağdı yağacak, Eyüpsultan’a hüzün hakim. Caminin içi dışı dolu. Gençlerin çokluğu göze çarpıyor. Gençlerden biri ‘İzmir’den geldim’ dedi, diğeri ‘Van’ ve ‘Erzurum’ dedi. Oğul Mücahid Ören metin. Ölümün bilincinde. Enver Ören sadece bir işadamı ve medya patronu değildi.”

İTTİFAKI AÇIKÇA YAZMIŞ

“Maneviyat dünyamızın da dinamiklerinden, kandillerinden biriydi. Hüseyin Hilmi Işık’ın yakınıydı. Seyyid Abdülhakim Hazretleri’nin yolundan gidiyordu. 28 Şubat’ın hedef aldığı isimlerden biriydi. Karanlığı, ülkeyi aydınlığa çıkarmak için çabalayanlar daha derinden hisseder. Nitekim kimi ülkeyi terk etmek durumunda kaldı, kimi ayakta kalabilmek için büyük acılarla boğuştu.”

TGRT ZİYARETİNDE... 

“Yıllardır böbreklerinden rahatsızdı. İki defa ameliyat oldu. Sağlığı düzelmedi. Izdırabı hiç bitmedi. Birkaç yıl önceydi. İstanbul’a gelmiştim. Türkiye Gazetesi ve TGRT’nin bulunduğu binaya uğradım. Bir saate yakın konuştuk. Sürekli tebessüm halindeydi. Hastalığını anlatırken bile. ‘Fethullah Gülen Hocaefendi’yi gördüm rüyamda. Bana ceviz göndermiş’ dedi. ‘Kuşkusuz bu rüyanın bir mesajı var’ diye ekledi. Duygulandı sonra... Dünyanın dört bir yanında yapılan hizmetlerden övgüyle bahsetti. ‘Neden sürekli tebessüm ediyorsunuz?’ diye sormuşlar. Verdiği cevap çok ilginç: Ben geceleri ağladım, gündüzleri güldüm...”

Işıkçılar’a net sorum şu:

- Sabahattin Önkibar’a ve İhlas mağdurlarının sesi olan SÖZCÜ’ye saldırı yapan Işıkçılar Cemaati bu yazıya ne diyecek?

Zaman: İhlas’ı bir rakip olarak görmüyoruz...


TGRT Haber, 23 Şubat 2013’te Enver Ören’in cenazesine katılanlarla konuşmuş. Bunlardan birisi de yukarıda yazısını hatırlattığım Zaman Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal. Ünal, “İstanbul’a geldiğimde 3 yıl önce kendisiyle görüştüm. Zaten bir rakip değil bizim için. İhlas’ı zaten rakip olarak görmüyoruz” diye sözlerine başlamış ve şöyle devam etmiş:

ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞ

“Enver Ören muhafazakar kesimin ilk temsilcisiydi. Onun çok daha önemli özelliği maneviyat dünyamızın önemli bir ismiydi. Kendisinin televizyona gazetelere yansıyan resimlerinde de hiç yüzünü sinirli görmedim. Tebessüm ederdi her zaman. Onun için patron kelimesi yakışmıyor. Medya çalışanlarıyla ilişkileri de yakından bildiğim ilişkidir. Orda da ağabey kardeş ilişkisi içindeydi.”

İsmet Özel’in kitabı F.U. için İsmet Özel’in kitabı F.U. için

Dönmek, beynin ve vicdanın satılmasıdır, unutma F.U.


F.U... Işıkçılar’ın gazetesindeki kripto... “Tetikçi yetiştirme yöntemi ve Soner Yalçın ekolü” başlıklı bir yazı kaleme almış dün. Diğer kripto C.K. gibi zaman zaman efeleniyor... C.K. ölümle ve cezaevine attırmakla tehdit ederken F.U. da “Aytunç Erkin sana son çağrı” diyor. Son çağrıyı dinlemezsem ne olacak bilmiyorum... Devam edelim...

FETÖ ADINA SALDIRI YAPIYOR

Bildiğim, kim yıllarca FETÖ’yle mücadele etmiş, kim ABD destekli bu örgütün kumpasıyla pasifize edilmişse, F.U. ve C.K. da onlara saldırıyor. Şu anda yurt dışında FETÖ, içeride bunlar... 2010’larda FETÖ-İhlas kardeşliği sürerken, Genelkurmay Başkanı ‘terör örgütü yöneticiliğinden’ Silivri’ye gönderilmiş, aydınlar zindanlara atılmıştı.… F.U. yazısında, “Ben yeniden ona tavsiyede bulunuyorum. Kendini kullandırtma Aytunç. Tuttuğun kızgın patates elini çok fena yakabilir, benden söylemesi” diye de haddini aşan cümleler kurmuş.

Bak F.U... Gazetecilik ekolümüz Uğur Mumcu’nun ekolüdür. Gerçeği yazan, bilgi ve belgelerle, araştırma yaparak halkı aydınlatan... ‘Komünist örgütten mazlumları soyan cemaate uzanan yol’unda vicdanın rahat değil biliyorum.

ÖĞRETMENİMİZ: HABER MERKEZİ

Öğretmenlerimizi merak ediyorsun!… Haber merkezi, muhabirlik öğretmenlerimiz. Ustalarımızı merak ediyorsun... Yaz yaz bitmez... ‘Dönmek, beynin ve vicdanın satılmasıdır’ unutma... (Hasan Yalçın/Dönekler kitabı) Peki sen kimsin?

O zaman sana, C.K.’nın da çok sevdiği İsmet Özel’in “Waldo sen neden burada değilsin” kitabıyla yanıt vereyim: Amerika’da Meksika’yla yapılan savaşı protesto etmek için ödemesi gereken 1 dolarlık seçmen vergisini ödemeyip 1 gecelik hapse düşen Henry David Thoreau’nun ziyaretine çok sevdiği dostu gelir. Kendisinden 14 yaş büyük olan ve birçok özgürlükçü düşünceyi kendisiyle paylaşan Raplh Waldo Emerson, telaşla arkadaşını görmek üzere onun hücresine girdiğinde aralarında şöyle bir konuşma geçer:

- Henry, neden buradasın?”

- Waldo, sen neden burada değilsin?”