Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan sınır hattına düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırında bulunan Dağlık Karabağ’a çevirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Dağlık Karabağ bölgesinde gerçekleşen askeri çatışmalardan büyük endişe duyduğu belirtilirken hayatını kaybeden kişilerin ailesine baş sağlığı dilendiği aktarıldı.

"ABD DIŞ GÜŞLERİN TANSİYONU ARTIRACAĞINA İNANIYOR"

ABD’nin Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaları kınadığını belirten Sözcü Ortagus, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biegun’un Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı aradığını açıkladı.

Ortagus, Biegun’un Bayramov ve Mnatsakanyan’a bölgede en hızlı şekilde ateşkes ilan edilmesi ve var olan direkt iletişim hatlarının kullanılarak ileride oluşabilecek sorunların engellenmesi konusunda tavsiyede bulunduğunu ifade etti.

Açıklamada, ayrıca “ABD, özellikle dış güçlerin artan şiddete müdahalesinin bölgede tansiyonu artıracağına inanıyor. Her iki tarafı da Minsk Grubu ile çalışmaya ve diyaloğa dönmeye çağırıyoruz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu’nun üyesi olarak ABD taraflara barışçıl ve sürdürülebilir bir çözüm bulmaya yardım etmek için hazırdır” denildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Azerbaycan-Ermenistan arasında tansiyon yükseldi! Savaş hali ilan edildi" desc="Yıllardır gerilimin yüksek olduğu Azerbaycan-Ermenistan hattında tansiyon artıyor. Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Saldırıların devam etmesi üzerine Ermenistan ve Dağlık Karabağ sıkıyönetim ve seferberlik, Azerbaycan Meclisi de 'savaş hali' ilan etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerine karşı savaş faaliyetlerini ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacıyla cepe hattı boyunca karşı saldırı kararı alındığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/tannk-reuters_16_9_1601199074.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycan-ermenistan-arasinda-tansiyon-yukseldi-saldiri-bastirildi-6056405/"]

[old_news_related_template title="Azerbaycanlı spiker ağlayarak müjdeyi verdi" desc="Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki 6 köyü geri aldı. Azerbaycan kanalı İctimai TV spikeri haberi duyururken gözyaşlarına boğuldu. Spiker 'Bazı topraklarımız işgalden azad olmuş. Gözümüz aydın olsun' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/azerbaycanlispikersozcu_16_9_1601209183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/azerbaycanli-spiker-aglayarak-mujdeyi-verdi-6056737/"]

[old_news_related_template title="BM'den Azerbaycan ve Ermenistan çağrısı!" desc="Birleşmiş Milletler, Ermenistan ve Azerbaycan arasında çıkan çatışmalardaki sivil ölümlerini kınayarak çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/27/iecrop/guterres-reuters_16_9_1582308310_16_9_1601236920.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bmden-azerbaycan-ve-ermenistan-cagrisi-6056998/"]