Rossiya 24 televizyonuna konuşan Rusya Sağlık Bakanlığı Enfeksiyon Hastalıkları Başuzmanı Yelena Malinnikova, “Rusya’da koronavirüsün Mart ayında aktif bir şekilde yayılmaya başladığını düşünürsek buna 3 ay ekleyin, yani Haziran ayına kadar bu virüs aramızda aktif olarak yayılacak, belki Haziran’dan sonra da yayılmaya devam edecek” dedi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, salgın sürecinin belirli kurallara göre geliştiğini kaydeden Malinnikova, “Rusya’da alınan tedbirler sayesinde koronavirüsün 100 günden fazla dolaşmayacağı yönünde umut var” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="İngiltere corona tedavisinde immün plazma yöntemini deniyor" desc="Corona virüsü salgını nedeni ile zor günler geçiren İngiltere’de virüse karşı yeni bir tedavi yöntemi denenmeye başladı. Türkiye'de corona virüsü tedavisinde 1 aydır uygulanan ve olumlu sonuçlar veren immün plazma tedavisi İngiltere'de denenmeye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/07/iecrop/england-reuterss_16_9_1588871986.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiltere-corona-tedavisinde-immun-plazma-yontemi-deneniyor-5800365/"]