Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler tarafından yapılan açıklamada,General Halife Hafter'e bağlı güçlerin başkent Trablus'taki El-Hadra Hastanesine saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, El-Hadra Hastanesinin corona virüsüne yakalananların tedavisi için kullanıldığı ifade edildi. Saldırı sonucu hastanede elektrik kesintisi yaşandığı ve tedavi edilenlerin tahliyesine başlandığı duyuruldu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı Sağlık Bakanlığı, corona virüsü hastalarının bulunduğu hastaneye yapılan saldırıyı kınayarak, bu tür suçların bir daha tekrarlanmaması için Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) müdahale çağrısında bulundu. (İHA)

[old_news_related_template title="Coronanın hiç görülmediği ülkeyi kasırga vurdu! Halk mağaralara sığındı" desc="Corona virüsü vakasının hiç görülmediği yerlerden biri olan Pasifik Okyanusu'ndaki ada ülkesi Vanuatu'yu Harold kasırgası vurdu. Kasırga ülkede büyük bir yıkıma neden oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/06/iecrop/kasirga-reuters-1_16_9_1586185109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/coronanin-hic-gorulmedigi-ulkeyi-kasirga-vurdu-halk-magaralara-sigindi-5729498/"]