Yeni tip Corona virüsü (COVID-19) vakalarının en hızlı artış gösterdiği ülkelerden olan İtalya'da Cristina Higgins isimli kişi, tüm dünyaya bir mektup ulaştırdı. Higgins, özellikle Corona virüsünün yeni görüldüğü ülkelere önerilerde bulundu.

"İTALYA GERÇEĞİ KENDİ ÜLKENİZİN GERÇEĞİ OLMASIN"

İtalya’nın Lombardia bölgesindeki Bergamo şehrinden mesajlar veren Higgins, “Bu yazıyı yazıyorum çünkü bugün her biriniz; hükümet değil, okullar değil, belediye başkanı değil, her bir vatandaş İtalya gerçeğinin kendi ülkeniz gerçeği olmasını durduracak eylemlerde bulunma şansına sahipsiniz. Bu virüsü durdurmanın tek yolu bulaşmayı sınırlandırmaktır” dedi.

Higgins, “Bulaşmayı sınırlandırmanın tek yolu da milyonlarca insanın bugünkü davranışlarını değiştirmesidir. Belki bugün İtalya’da olduğumuz noktadan haftalar uzaktasınız. ‘Sadece bir grip, veya yaşlıları etkiliyor dediğinizi duyabiliyorum” diye ekledi.

Cristina Higgins. FOTO: SÖZCÜ


"YAYILMASININ İKİ NEDENİ VAR"

Corona virüsünün İtalya’yı dize getirmesinin iki nedeni olduğunu söyleyen Higgins, "Birincisi insanlar hastalandıklarında haftalarca (ICU) yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyuyorlar. İkincisi de hızlı ve etkili bir şekilde yayılması. 14 günlük kuluçka sürecinde birçok hasta semptomları göstermiyor" ifadelerini kullandı.

"KAPASİTELER DOLDU"

Higgins, mesajlarını şöyle sürdürdü:

* Bugün Lombardiya'da kapasiteler doldu ve yoğun bakım ünitelerini koridorlara koymaya başladılar.

* Sayılı doktor hemşire ve sağlık personeli var.

* Onlar da virüsü alıyorlar. Günler boyunca kesintisiz çalışıyorlar.

* Sağlık personeli hastalara bakamadığında nasıl olacak?

Cristina Higgins'in mesajı.


"ŞİMDİ NE YAPABİLİRSENİZ YAPIN"

* Bir fark yaratma ve ülkenizdeki yayılmayı durdurma şansınız var.

* Mümkün olan bütün toplantıları, doğum günlerini vs iptal etmek, evden çalışmak gibi.

* Mümkün olduğu kadar evde kalın. Ateşiniz varsa hele çıkmayın. Okulların kapanması için bastırın.

* Bütün bunları yapmanın, okulları kapatmanın mümkün olmadığını söyleyenler için, bir hafta öncesine kadar bütün İtalya’nın eve hapsolacağını kimse hayal edemezdi.

* Yakında bir seçiminiz olmayabilir. Şimdi ne yapabilirseniz yapın.