Fransa'da sokaklar yeniden alevlendi. 2018 yılında başlayan ve corona virüsü nedeniyle duran 'Sarı Yelekliler' protestoları tekrar başladı.

MEYDAN KAPATILDI

Göstericiler başkent Paris'teki Wagram Meydanı'nda toplanarak yürüyüşe başladı. Kentte metro seferleri durdurulurken; Champs-Elysees Meydanı, güvenlik gerekçeleriyle kapatıldı.

Fransa'daki gösterilere öğrenciler de katılmıştı. (Foto: Reuters)


256 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Paris Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ana kadar 256 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. 90 kişiye de para cezası kesildiğini  aktaran yetkililer 134 kişinin ise sorgulanmak üzere polis merkezinde tutulduğunu belirtti.

Ayrıca açıklamada, göstericilerin Paris merkezli BFM TV kanalının binasına girdiği aktarıldı.

Protestolarda şu ana kadar 54 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. (Foto: EPA)


NEDEN SARI YELEK GİYİYORLAR?

Göstericiler, Fransa’daki araçlarda zorunlu olarak bulundurulması gereken sarı yelekleri giyiyor. Bu yelekler, trafik sırasında olası bir acil durum veya kaza sırasında ve sonrasında yardımcı ve fark edilebilir olmak için giyiliyor. DHA

[custom_content title="NE OLMUŞTU?" desc=" Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım 2018'de başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emanuel Macron yönetimine yönelik öfkeye ve isyana dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi. Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.">