Floyd ailesinin avukatı Ben Crump, bugün yaptığı basın toplantısında George Floyd’un cenaze törenine ilişkin detayları açıkladı.




Ben Crump’ın açıklamasına göre, George Floyd’un cenaze töreni 9 Haziran Salı günü saat 11.00’da Teksas Eyaleti Houston şehrinde gerçekleşecek.

Avukat Ben Crump, Minneapolis’te Perşembe günü yerel saat ile 13.00-15.00 arasında anma gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

George Floyd, Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in en az yedi dakika boyunca boynuna diziyle bastırması sonucu hayatını kaybetmişti. Ölürken "nefes alamıyorum" diyen ve ölüm anı saniye saniye kaydedilen Floyd'un cinayeti sonrası ABD'de sokaklar karışmış ve birçok şehirde yağma olayları görülmüştü.

[old_news_related_template title="Floyd'un çocukları ilk kez konuştu" desc="Corona virüsü salgını yüzünden bir restoranda işini kaybeden ve daha sonra bir gece kulübünde koruma olarak çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra öldürülen George Floyd'un çocukları ilk kez konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/cocuklari-cnn_16_9_1590997085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/floydun-cocuklari-ilk-kez-konustu-5848110/"]