Dünyanın konuştuğu iki bilim insanı: Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin. Kurucusu oldukları BioNTech, ilaç devi Pfizer desteği ile corona virüsü aşısını geliştirdi ve tüm dünyaya umut 'aşıladı'.

Türeci ve Şahin ile ilgili hem dünyada hem Türkiye'de onlarca haber yapıldı ancak onları daha yakından tanımayı sağlayan, altı çizilmemiş önemli detaylar mevcut.

Onlar, Almanya'nın en zengin 93'üncü çifti. 2001'de kurdukları Ganymed'i (Burada Türkçe bir kelime oyunu mevcut) Japon şirket Astellas'a 1.4 milyar Euro'ya satmışlardı. 1800'den fazla çalışana sahip, kurucusu oldukları BioNTech'in pazar değeri bugün 21 milyar doları aştı. Ancak ofislerine yakın mütevazi bir apartman dairesinde 14 yaşındaki kızları ile birlikte yaşayan Türeci-Şahin çifti, işe bisikletle gidip geliyor. Hayatlarını bilime adayan ikili, banka hesaplarındaki bol sıfırlara rağmen bir otomobil sahibi olmayı dahi gerek görmüyor. Bugün ise pandemi yoğunluğundan ötürü dağ bisikleti yolculuklarının yerini kondisyon bisikleti almış durumda. Ancak işe bisikletle gitmeye devam.