İspanya'nın başkenti Madrid'e bağlı 8 bin 500 nüfuslu San Martin de Valdeiglesias kasabasında, corona virüsü salgının ilk dalgasında 113 kişi yaşamını yitirdi.

Kasabada yaşamını yitirenler için ayrılan mezarlıkta cansız bedenleri defnetmek için yer kalmadı. Kasabanın yerel konseyi, virüsten yaşamını yitirenleri defnetmek için 24 mezar daha kazmak zorunda kaldı.

Son 24 saatte 11 binden fazla vaka tespit edilen ülkede ikinci dalganın başladığı düşünülüyor. Salgının ilk dalgasında trajik zorluklar yaşayan San Martin de Valdeiglesias kasabası, ikinci dalgaya hazırlanmak için daha fazla mezar alanı oluşturmak için çalışmalara başladı.

KASABANIN YÜZDE 1,5'LİK KESİMİ YAŞAMINI YİTİRDİ

8 bin 500 nüfuslu San Martin de Valdeiglesias kasabasında ilk dalgada 113 kişi hayatını kaybetti. İspanyol medyası, kasabanın yüzde 1,5´inin virüsten yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Corona virüsü kasabadaki yaşlı nüfusu arasında yayıldığı ve yaşları 100'ü geçen birçok insanın hayatını kaybettiği aktarıldı. Çok geçmeden tüm boş mezarlar doldurulduğu ancak ölümlerin gelmeye devam ettiği ifade edildi.

Kazılan mezarlardaki çimento henüz kurumamışken bu alanlara tabutların koyulduğu aktarıldı. Belediye Başkanı Mercedes Zarzalejo, "Burada daha fazla ölü için yer kalmadı" ifadesini kullandı. (DHA)

[old_news_related_template title="ABD'den corona virüsü aşısı açıklaması: Yan etkileri çok endişelendirdi" desc="29 milyondan fazla insana bulaşan ve 939 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsüyle mücadele kapsamında birçok ülke ve şirket aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın 'yan etkiler' dolayısıyla durdurulan aşı çalışmaları tekrar başlarken, ABD'li yetkililer, 'Bu aşının yan etkileri bizi çok endişelendiriyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/16/iecrop/asi-reuters_16_9_1600255612.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdden-corona-virusu-asisi-aciklamasi-yan-etkileri-cok-endiselendirdi-6040523/"]

[old_news_related_template title="Coronayı yenen hemşire: Bizi ekipmanların içine hapsediyorlar" desc="Coronayı yenen 25 yaşındaki hemşire Feyza Nur Çavdar, aynı serviste yeniden iş başı yaptı. İnsanların tedbirlere uymamasına tepki gösteren Çavdar, 'Biz gerçekten zor şartlarda çalışıyoruz. Hepimiz artık tükendik, psikolojik olarak çok yorulduk. Biz tek başımıza savaşamayız' dedi. Tedbir almayan vatandaşlar nedeniyle vakaların arttığını belirten Çavdar, 'Onlar maske takmadıkça, temasa dikkat etmedikçe bizi ekipmanların için hapsediyorlar.' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/16/iecrop/gazi-hemsire-dha.jpg1__16_9_1600245965.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/coronayi-yenen-hemsire-bizi-ekipmanlarin-icin-hapsediyorlar-6040407/"]