Dünyanın en kapalı ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'nin 36 yaşındaki lideri Kim Jong-un'un bir dönem İsviçre'de okuduğu lisedeki sınıf arkadaşlarının açıklamaları gündem oldu.

İsviçre'de eğitim alan Kim Jong-un'un arkadaşları yazar Anna Fifield'a konuştu. International School of Berne ve daha sonra Schule Liebefeld Steinholzli'de eğitim alan Kim Jong-un ile ilgili bilinmeyenleri anlatan arkadaşları, "Kim bir playboy gibi değildi. Kızlarla kesinlikle temastan kaçınırdı" yorumunu yaptı.

"HAYATINI KİMSEYLE PAYLAŞMAZDI"

The Great Successor: The Secret Rise and Rule of Kim Jong-un isimli kitap için açıklama yapan arkadaşları, "Onun yaşlarındaki ergenler genelde sınırlarını zorlarlar fakat Kim Jong-un hiçbir zaman parti meraklısı olmadı ya da bir zengin çocuğu gibi davranmadı. Okulun kamplarına, partilerine ya da diskoya gitmedi. Bir damla alkol bile tüketmedi" açıklamasını yaptı.

İsmini açıklamayan bir arkadaşı, "Kızlarla iletişim kurmaktan kesinlikle uzak dururdu. Hiçbir zaman kızlarla konuşmazdı. Yalnız dolaşırdı ve kimseye özel hayatını anlatmazdı. Sınav sonuçları hiçbir zaman mükemmel değildi fakat buna rağmen yedinci ve sekizinci sınıfları geçti" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Bilim insanları şaştı kaldı: Pompeii'deki en iyi korunmuş bedenler" desc="İtalya'nın ünlü Pompeii bölgesinde şaşırtıcı bir keşif yapıldı. Arkeologlar, küllerle kaplı iki insan bedeni buldu. Milattan sonra 79'da yanardağın patlamasından en iyi durumda korunan kalıntıları bulan bilim insanları, 'Bu iki insan köle ve sahipti ve ellerinin durumu ölmeden önce yaşadıkları terörü gözler önüne seriyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/22/iecrop/pompei1-reuters_16_9_1606020823.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/bilim-insanlari-sasti-kaldi-pompeiideki-en-iyi-korunmus-bedenler-6136000/"]

[old_news_related_template title="Kim Jong-un'dan Covid-19 önlemi: Yaklaşanı vurun" desc="Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un, corona virüsüne (Covid-19) karşı önlem olarak ülkesinin Çin ile olan sınırlarındaki muhafızlara gerçek mermi dağıtılması ve 1 kilometreden fazla yaklaşanın vurulması emrini verdiği iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/29/iecrop/kim-reuters_16_9_1598698479.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/kim-jong-undan-covid-19-onlemi-yaklasani-vurun-6012942/"]