Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Rusya'yı Belarus'ta Rus paralı askerlerinin varlığı hakkında yalan söylemekle suçladı ve isimsiz bazı güçlerin bir devrim gerçekleştirmeye çalıştıklarını ancak bu girişimin başarısız olacağını açıkladı.

Bu pazar günü gerçekleşecek seçimler 1994 yılından bu yana iktidarda olan Lukaşenko için kritik bir öneme sahip. Zira corona virüsü salgını ile mücadele ediş biçiminin yanı sıra ekonomi ve insan hakları konularında da halkın tepkisini çeken Lukaşenko için bu seçim bir gösterge olacak.

"YAKALANANLAR HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ"
Belarus devleti 30 Temmuz'da gözaltına aldığı ve Rus paralı asker olmakla suçladığı 30'dan fazla kişinin "terör eylemi" hazırlığında olduğunu açıklamıştı. Rusya, gözaltına alınan kişilerin Belarus üzerinden üçüncü bir ülkeye geçtiklerini ve Belarus'un iç politikasını etkileme planları olmadığını söyledi.

Lukaşenko, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında bu iddiaların "yalan" olduğunu, gözaltına alınan kişilerin her şeyi itiraf ettiklerini ifade etti. Lukaşenko, bu kişilere Belarus'a gitmeleri ve yeni emirleri beklemeleri talimatı verildiğini söyledi. Açıklamalarda bulunan Lukaşenko, "Paralı askerler özel olarak Belarus'a gönderildi. Onların İstanbul'a uçak biletlerinin olduğuna dair iddialar ise efsane" ifadesini kullandı.