ABD ve Çin arasında uzun süredir devam eden corona virüsü tartışmalarının ardından yine corona virüsü iki lideri bir araya getirdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin ilerletilmesi için önemli adımların atıldığı belirtildi.

İki ülke arasında işbirliğinin tek doğru seçim olduğu ve Çin’in corona virüsüyle mücadelede ABD’yi desteklemeye istekli olduğu belirtildi.

Açıklamada, Jinping’in 24 binden fazla insanın ölümüne neden olan ve salgın hale gelen corona virüsüne karşı savaşmak için Çin ve ABD’nin birleşmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

İki liderin corona virüsüne karşı her şeyi ayrıntılı ele aldıkları belirtildi. Jinping, Trump'la Çin'in tüm bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.

"GÜZEL BİR GÖRÜŞMEYDİ"

Trump görüşmeye dair paylaşım yaparak yakından çalıştıklarını ve görüşmenin çok iyi geçtiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

* Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile çok güzel bir görüşmeyi yeni bitirdim. Gezegenimizin büyük bölümünü tahrip eden corona virüsüne karşı ayrıntılı bir görüşme yaptık.

* Çin, çok fazla şey yaşadı ve virüsle ilgili güçlü anlayış geliştirdi. Yakın çalışıyoruz. Çok saygı. (İHA)



[old_news_related_template title="ABD, Çin'i geçti! Bir kötü haber daha..." desc="ABD'den corona virüs salgınıyla ilgili art arda kötü haberler geliyor. Bugün ABD, karantinaya alınan vaka sayısında Çin ve İtalya'yı geçti. New York Valisi Cuomo ise, eyalette vaka sayısının 37 bin 258'den 44 bin 635'e yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/27/iecrop/abd-coronavirus-reuterss_16_9_1585325226.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abd-cini-gecti-bir-kotu-haber-daha-5708165/"]

 

[old_news_related_template title=" ABD, Çin'i geçti! Bir kötü haber daha..." desc="ABD'den corona virüs salgınıyla ilgili art arda kötü haberler geliyor. Bugün ABD, karantinaya alınan vaka sayısında Çin ve İtalya'yı geçti. New York Valisi Cuomo ise, eyalette vaka sayısının 37 bin 258'den 44 bin 635'e yükseldiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/27/iecrop/abd-coronavirus-reuterss_16_9_1585325226.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abd-cini-gecti-bir-kotu-haber-daha-5708165/"]