Sozcu.com.tr'ye konuşan Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, Çin'in Xiamen kentinde 16-19 Mart 2020 tarihleri arasında düzenleneceği ilan edilen ve Türk ihracatçıların da katılmak üzere hazırlık yaptığı doğaltaş fuarının 6-9 Haziran 2020 tarihleri arasına ertelendiğinin bugün kendilerine resmi olarak bildirildiğini söyledi.

[old_news_related_template title="4 maddede corona virüsü Türkiye ekonomisini nasıl etkiliyor?" desc="Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'deki salgın, insani kayıpların yanı sıra küresel ekonomi için de endişelere neden oluyor. 14.1 trilyon dolarlık dev milli geliriyle küresel gelirin yüzde 16.4’üne sahip olan ülkede ortaya çıkan corona virüsü salgınının seyri, küresel ölçekte varlık fiyatlarını şimdiden etkilerken reel ekonomiyi de sarsma potansiyeli taşıyor. İşte dört maddede salgının küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine mevcut ve olası etkileri:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/28/iecrop/corona-dha_16_9_1580187955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/4-maddede-corona-virusu-turkiye-ekonomisini-nasil-etkiliyor-5592010/"]

Türkiye'nin 4.3 milyar dolarlık maden ve doğaltaş ihracatının büyük bölümünün Çin'e yapıldığına dikkat çeken Emiroğlu, "Fuarın ertelenmesi Çin'e ihracatı olumsuz etkileyecek, satışlar haziran sonrasına ötelenebilir" dedi. Mermer, krom ve borda başlıca ihracat pazarının Çin olduğunu hatırlatan Emiroğlu, salgının hızla kontrol altına alınmasını umduklarını belirtti.