Bloomberg'in aktardığına göre, Suudi Arabistan, nisanda günlük petrol arzını 12,3 milyon varile çıkartacak. Piyasada petrolü bollaştırarak fiyatları düşürecek olan bu arz rakamı, şubattaki 9,7 milyon varillik günlük ortalama arzın yüzde 25 üzerinde.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) lideri Suudi Arabistan, petrol fiyatlarında corona virüsü kaynaklı düşüşün önüne geçmek için arz kısıntısını nisanda sürdürme teklinde bulunmuş ancak Rusya'nın bu teklifi kabul etmemesi üzerine rest çekerek arzı artıracağını belirtmiş ve petrol fiyatlarında dibe doğru yarış başlatmıştı.

Bloomberg, 12,3 milyon varillik günlük arzın, Suudi Arabistan'ın kamu petrol şirketi Aramco'nun en yüksek sürdürülebilir kapasitesinin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Rusya dün, pazar payını kaybetmemek için nisanda Suudi Arabistan gibi petrol arzını artırmaya hazır olduğu sinyalini vermişti.

Petrol fiyatlarında dün yüzde 30'a varan düşüş yaşanmış, 1991 Körfez Savaşı sonrasında ilk kez olan bu durum, corona virüsü nedeniyle zaten diken üstünde olan piyasalara büyük darbe indirmişti.

[old_news_related_template title="Uluslararası Enerji Ajansı'nın başkanı Fatih Birol: Rus ruleti oynamanın zamanı değil" desc="Bütün dünya petrol krizini konuşurken krizi çözmek için olayların tam ortasında olan isimlerden Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) başkanı Fatih Birol, Paris'teki ofisinden sozcu.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Birol krizin Türkiye'ye olası etkilerinden krizin çözümü için yapılması gerekenlere kadar önemli açıklamalarda bulundu. Birol, 'Üretici olan olmayan birçok bakanla temas halindeyim. Perşembe günü Viyana’ya gideceğim. Cumartesi gününden beri Galatasaray-Sivas maçı dışında hep telefon trafiğindeydim' diyor. Ortada corona virüs varken ülkelerin bir an önce sorunu çözmesi gerektiğini aktaran Birol, 'Rus ruleti oynamanın zamanı değil' ifadesini kullanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/10/iecrop/reuters-birol_16_9_1583830646.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/uluslararasi-enerji-ajansinin-baskani-fatih-birol-rus-ruleti-oynamanin-zamani-degil-5671040/"]

[old_news_related_template title="Petrol savaşında Rusya'dan Suudilere 'hodri meydan'" desc="Suudi Arabistan'ın petrol arzını artırarak fiyat kırma hamlesine Rus petrol şirketi Rosneft de aynı şekilde yanıt verecek. Rusya Maliye Bakanlığı düşük petrol fiyatlarına 6-10 yıl arasında dayanabileceklerini belirtiyor. Rusya bu hamlesiyle Suudi Arabistan'a 'restine rest' diyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/reuters-ikili_16_9_1583754249.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/petrol-savasinda-rusyadan-suudilere-hodri-meydan-5669304/"]

[old_news_related_template title="Dünyada gazeteler piyasalardaki 2020 depremini böyle gördü" desc="Corona virüsü salgınının küresel ekonomide durgunluğa neden olacağı endişelerine bir de petrol fiyatlarındaki büyük düşüş eklenince, küresel hisse senedi piyasalarında 'kara pazartesi' yaşandı. Financial Times, The Guardian, The New York Times ve The Wall Street Journal gibi gazeteler piyasalardaki depremi bugün manşetlerine taşıdı. İşte gazetelerin bugünkü kapakları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/10/iecrop/icfoto_16_9_1583828040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dunyada-gazeteler-9-mart-2020-depremini-boyle-gordu-5670753/"]