TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Mesajında, “15 Temmuz'da demokrasimize sahip çıkmak için kahramanca mücadele veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz." ifadelerini kullanan Kaslowski, "Ülkemizin 15 Temmuz günü ortak bir duruş ve inançla sahip çıktığı demokrasiyi korumak; demokratik ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerini savunmak hepimizin asli görevidir.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi; demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek, hukukun üstünlüğünü güçlendirerek, özgür düşünceyi mümkün kılan ifade özgürlüğü ve temel hak alanlarını genişleterek önlenebilir.

TÜSİAD olarak; demokratik ve müreffeh bir ülke için çalışmaya, üretmeye; evrensel demokratik ilkeleri kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="TÜSİAD Başkanı Kaslowski: Büyüme tahmini yüzde 3-5 arası" desc="Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Simone Kaslowski, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonu itibarıyla büyüme oranıyla ilgili beklentisinin yüzde 3 ile 5 arasında olduğunu belirterek, 'TÜSİAD olarak düşüncemiz yüzde 5'in altındaki bir büyümenin ihtiyaç olan istihdam açısından yetersiz kalacağı. Son 10 yılın ortalamasına bakıldığında da büyüme oranlarının ortalaması yüzde 6 civarında oldu. 2019 ve 2020 senelerinde işsizlik, daha da önemlisi genç işsizlik belki de ekonomideki en ciddi ve olumsuz gösterge oldu diyebilirim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/12/iecrop/tusiad-antalya-1_16_9_1576185725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/tusiad-baskani-kaslowski-buyume-tahmini-yuzde-3-5-arasi-5506968/"]