İtalya'nın en büyük bankası UniCredit stratejik hedefleri doğrultusunda geçen yılın sonunda Yapı Kredi'deki ortaklığını feshederek yüzde 40.95 olan payını yüzde 32'nin altına indirdikten sonra yeni bir adımla yüzde 12 payını da sattı.

Yapı Kredi hisseleri saat 10:13'te 2.33 artışla 3.07 liradan işlem görüyor. BIST endeksi ise yüzde 1 civarında yükselişteydi.

Kasım 2019 sonundaki hisse satışı ile Yapı Kredi Bankası'ndaki payını azaltan UniCredit banka sermayesinde doğrudan yüzde 31.9 paya sahipti. Bu satış ile Unicredit'in Yapı Kredi'deki payı yüzde 20'nin altına inmiş oldu.

Yıllık bilançosunu açıklayan UniCredit, sermaye tabanı ile ilgili endişelerin olduğu bir ortamda 2016 yılında göreve gelen CEO Jean Pierre Mustier döneminde varlıklarını azaltıyor ve bilançosunda iyileştirme yapıyor.

KOÇ İLE ORTAKLIK BİTTİ


Yapı Kredi Bankası'nın iki ana ortağı UniCredit ve Koç Holding, iş ortaklıklarını UniCredit'in stratejik hedefleri doğrultusunda Kasım sonunda fesh etmişti.

UniCredit, satışın yaklaşık 440 milyon euro getiri sağlayacağını ve işlemin kısmen hissenin piyasa değeri ile kayıtlı/defter değeri arasındaki farktan dolayı ilk çeyrek kârı üzerinde 0.82 milyar euro negatif etki yaratacağını açıkladı.

Unicredit "(Satış) işlemi ortaklık yapısını basitleştirmek ve sermaye dağılımının iyileştirilmesi stratejisi kapsamında yapıldı" dedi.

Morgan Stanley, Citi, JPMorgan ve UniCredit/Kepler Cheuvreux hızlandırılmış pay satışı sürecinde yer alıyor.

Satış, Yapı Kredi hissesi başına 2.88 TL fiyatla tamamlandı.

2002 yılında Türkiye’ye gelen Unicredit’in Yapı Kredi’de yaptığı ortaklıkla Türkiye’de ilk kez bir yabancı şirket finansal hizmetler sektörüne girmişti. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Koç ve Unicredit pay sahipleri sözleşmesini feshetti" desc="Koç Holding ile İtalyan UniCredit ortak yönetimindeki Koç Finansal Hizmetler (KFS) ve Yapı Kredi Bankası (YKB) paylarının alımı işleminin kapanışı gerçekleşirken, Koç Grubu ve Unicredit arasındaki 'Pay Sahipleri Sözleşmesi' de feshedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/06/iecrop/yapi-kredi-depo_16_9_1580965408.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/koc-ve-unicredit-pay-sahipleri-sozlesmesini-feshetti-5609340/"]