MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti.

Bahçeli, ziyaret sonrası basın açıklamasında bulundu.

"UMUTLUYUZ” MESAJI

Üzüntülü bir Ramazan Bayramı geçirildiğini belirten Bahçeli şöyle konuştu:

* Milletimiz bunun saygınlığı içerisinde. Salgının bir an evvel ortadan kalkması için Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun talimatlarına uygun şekilde hareket ederek, bunun zararsız şekilde geçirmesini sağlamak gayreti içerisindeler.

* O bakımdan da milletimizin bu hassasiyetine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Cenab-ı Allah çok kısa bir süre içerisinde bu salgından aziz milletimizi ve bütün insanlığı korumuş ve kurtarmış olur.

* Onun için hüzünlüyüz ama gelecek ile ilgili de umutluyuz Allah'a şükür.

(FOTO: SÖZCÜ)


REFORM ÇAĞRISI

"Siyasi Partiler Kanunu’nda bir değişiklik yapılabileceğine ilişkin açıklamanız olmuştu. Bu yönde MHP’nin bir çalışması var mı? Cumhurbaşkanı ile bu konuda bir görüşmeniz oldu mu?" sorusuna Bahçeli şu yanıtı verdi:

* Milliyetçi Hareket Partisi, geçmişten bu yana, özellikle de 15 Temmuz, o acı günden, darbe gününden itibaren Türkiye’de demokrasinin normalleşmesi, kökleşmesi, millet olarak huzur ve güvene kavuşması ve siyasi hayatımıza da saygınlık kazandırması amacıyla ortaya konmuş olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devamını da mümkün kalabilecek bazı reformların yapılması gerektiği inancındadır.

(FOTO: SÖZCÜ)


"ACİLEN" VURGUSU

Siyasi Partiler Kanunu konusundaki düşüncelerini her defasında dile getirdiğinin altını çizen Bahçeli sözlerini şöyle bitirdi:

* Son gelişmeleri de dikkate aldığımız vakit, anlaşılıyor ki, bu reformlar acilen çıkartılmalıdır. Ama şu corona virüs şeyinden sonra zannediyorum bayram sonrasında Meclisimizin de açılması ve faaliyetlerini sürdürmesi halinde bunlar gündeme gelebilecektir.

* Milliyetçi Hareket Partisi, Siyasi Partiler Kanunu’nun gözden geçirilmesini, öte yandan birçok ülkenin ekonomik ve sosyal meseleleri çözüme kavuşturacak tedbirlerin bir an evvel alınması için şu ana kadar yapmış olduğu hazırlıkları da gündeme getirmek suretiyle, bu yükü Cumhur İttifakı çerçevesinde hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir.

* İnşallah hayırlara vesile olur.