İstanbul'un Avcılar ilçesinde pazar günü otizmli ve yüzde 76 engeli bulunan 18 yaşındaki Alper Taha Behrem, Okan Metin isimli şahıs tarafından saldırıya uğradı. Alper'in "Ben engelliyim, vurma" demesini umursamayan Metin, genci dakikalarca dövdü. Darp edilen engelli genç hastaneye kaldırıldı. Behrem Ailesi darp raporu alarak çocuklarını darp edenlerden şikâyetçi oldu.

"ÖLDÜRME KASTIYLA OĞLUMU MAHVETMİŞ"

Darp edilen Alper'in annesi Zeliha Yıldırım oğlunun yaşadığı korkunç olayla ilgili olarak şunları söyledi:

* Çocuğumu yaklaşık 2.5 metre yüksekliğindeki merdivenlerden tekme atarak bahçeye fırlatıyor. İnip boğazını sıkıyor, gözlerine vuruyor. Oğlum "Abi ben engelliyim vurma bana" diyor. Etrafındakiler "Bırak o çocuk engelli" dediğinde, "Bana ne engelliyse" diye karşılık veriyor.

* Tamamen öldürme kastıyla oğlumu mahvediyor. İfadelerinde kız arkadaşıma tacizde bulundu demişler. Kız arkadaşına "Şit" demiş. Sebebi bu. Ben böyle dediğine de inanmıyorum. Benim oğlum herkese selam verir kendi kendine konuşur.

(FOTO: DHA)


GÖZALTINA ALINDIKTAN SONRA SERBEST BIRAKILDI

Ailenin şikayeti üzerine olay sonrası gözaltına alınan darp şüphelisi M.O'nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Alper Taha Behrem'in ailesine destek olan Şule Çet Dayanışma Platformu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: Alper yolda yürürken öyle tanıdık tanımadık herkese içinde hiçbir kötülük olmadan ‘selamun aleyküm’ diye selam verir. Alper selam verince itmiş, yoldan 3 metre aşağıdaki bahçeye düşmüş. Daha sonra Alper’i yumruklayıp tekmeleyerek darp etmiştir.

ÖĞRETMENİNDEN YÜREK BURAN SÖZLER

Alper'in öğretmeni ise twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı: "Abi, ben engelliyim beni dövme" diye yalvarmasına rağmen Okan Metin denilen şahıs tarafından dövülmüş. Annesi perişan. Şahıs serbest bırakılmış. İnsanlar çok kötü. Bizim saçının teline kıyamadığımız çocuklarımızı bu hale getirenlere ceza da yok maalesef.