Türkiye'nin Lübnan'ın yanında olduğunu ifade eden Erdoğan, Lübnan için sağlık başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda insani desteğe hazır olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

*Beyrut Limanı patlamasında hayatını kaybedenlerin akrabalarına ve yakınlarına taziyelerimi sunar ve Allah'tan kendilerine sabır ve metanet dilerim. Ayrıca yaralılara acil şifalar dilerim.

*Türkiye'de bizler, her daim Lübnan'ın ve Lübnanlı kardeşlerimizin yanında duracağız.

[old_news_related_template title="Lübnan'ın başkentinde büyük patlama! Ölü ve yaralılar var" desc="Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta çok güçlü peş peşe patlamalar meydana geldi. Beyrut limanında yaşanan patlamanın patlayıcı madde dolu bir depodan kaynaklandığı açıklandı. Yetkililerin açıklamasına göre patlama sonrası en az 2 bin 700 kişi yaralandı 50 kişi ise hayatını kaybetti. Kentin limana yakın kısmında patlamanın etkisiyle binaların çöktüğü ve enkaz altında kalanların olduğu ifade edildi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi, patlamanın etkisiyle elçiliğin camlarının kırıldığını belirtirken iki Türk vatandaşının hafif şekilde yaralandığı açıklandı. Patlamanın KKTC'den de hissedildiği ifade edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/04/iecrop/beyrut-tw_16_9_1596559683.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-lubnanin-baskentinde-buyuk-patlama-5969462/"]